Изтребители на американските и японските въоръжени сили проведоха съвместен полет

...
Изтребители на американските и японските въоръжени сили проведоха съвместен полет
Коментари Харесай

Изтребители на САЩ и Япония респектираха КНДР над Японско море


Изтребители на американските и японските въоръжени сили организираха взаимен полет над Японско море в проява на мощ, оповестява " Ройтерс ".

Това се случи, откакто Северна Корея изстреля три ракети във водите, разделящи Япония и Корейския полуостров.

Целта на учението е била " проявление на комбинирани качества за въздържане и противопоставяне на районните закани ", се показва в известие на американската войска.

Япония и Съединените щати желаеха да покажат своята обща решителност след последните ракетни тествания на Северна Корея, обясниха двама американски чиновници, поискали анонимност.

Вчера КНДР провокира ново напрежение в Източна Азия, изстрелвайки три ракети в Японско море единствено часове, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън напусна Токио след срещи с водачите на Япония, Индия и Австралия.

Една от ракетите, съгласно представители на Южна Корея, наподобява е най-голямата междуконтинентална балистична ракета (ICBM) на Пхенян с подобен обсег от към 15 000 километра - задоволителен, с цел да бъдат достигнати Съединените щати.

Съвместният полет на осем изтребителя от военни бази в Япония е включвал четири американски самолета F-16 и четири японски F-15, съгласно японските сили за самозащита. 

Пхенян неотдавна ускори тестванията на оръжия, възобновявайки изстрелването на ракети с огромен обхват за първи път от 2017 година през март.

Сеул и Вашингтон се притесняват, че страната може да се готви и за нов кръг от нуклеарни опити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР