Източници от германското правителство потвърдиха днес, че канцлерът Олаф ШолцОлаф

...
Източници от германското правителство потвърдиха днес, че канцлерът Олаф ШолцОлаф
Коментари Харесай

Шолц ще посети в края на седмицата Израел и Йордания

Източници от немското държавно управление потвърдиха през днешния ден, че канцлерът Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 ще посети в края на тази седмица Израел и Йордания, съобщи ДПА. Това ще бъде второто му посещаване в Израел от началото на войната в Газа на 7 октомври. 

Израелски медии оповестиха по-рано, че Шолц ще посети страната в неделя. 

Войната избухна след терористичното нахлуване против Израел от страна на палестинската радикална формация " Хамас " на 7 октомври, когато бойци на организацията убиха повече от 1200 души и взеха за заложници към 250 души. Според следените от " Хамас " здравни управляващи в линията досега повече от 31 300 души са убити при израелски набези и сражения в Газа.

Много страни подлагат на критика дейностите на израелската войска поради тежката филантропична обстановка и многочислените жертви измежду цивилните в Газа.

Наскоро Шолц съобщи, че Израел има право да се пази от " Хамас ". Въпреки това той още веднъж прикани за прекъсване на огъня в линията Газа, което да спомогне за освобождението на израелските заложници, държани от " Хамас ", и да разреши доставките на филантропична помощ за нуждаещите се. Шолц се разгласи и против плануваната от Израел военна атака в южния град Рафах. 

Според немското държавно управление Берлин способства за планувания морски кулоар за снабдяване на филантропична помощ за Газа. Военновъздушните сили ще вземат участие също в спускането тази седмица от транспортни самолети на незабавно нужната помощ за линията Газа, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР