Източник: ВМА Десетки представители на Военномедицинска академия взеха участие в

...
Източник: ВМА Десетки представители на Военномедицинска академия взеха участие в
Коментари Харесай

Медици от ВМА взеха участие в международен конгрес

Източник: ВМА

Десетки представители на Военномедицинска академия взеха присъединяване в XXII-рия конгрес на Балканския военномедицински комитет, който се организира от 25 до 28 септември в Белград, Сърбия. Неговата съществена тематика бе „ Военната медицина на Балканите – модерни тенденции”.

Българските участници са се показали с общо 24 отчета и 27 постера. Българската делегация бе водена от краткотрайно изпълняващият длъжносттта шеф на ВМА полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски. На откриването на конгреса бе показан и новият президент на българския ръб полк. доцент Димо Димов . Той бе признат задушевно от президентите и членове на останалите балкански комитети – симптом на последователност и обещаващо начало за продължаващо съдействие, оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Екипът на проф. Мутафчийски

е показал 5 хирургични отчета върху „ горещи “ тематики в актуалната хирургия. А екипът на проф. Никола Владов е показал опитът на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия в лапароскопското лекуване на колоректалния карцином в извънредно огромна серия от пациенти, както и отчет върху актуалните диагностични и лечебни подходи при затрудненията след чернодробна трансплантация .

За най-хубав български постер е отличена работата на

доктор Ахмед Неджиб под управлението на п роф. Иван Съмналиев от Изследователската токсикологична лаборатория на ВМА. Трудът показва пробните данни за способ за разкриване на бойното отровно вещество табун в биологични тъкани до шестия ден от експозицията.
Свързани публикации.. Безплатни прегледи за гуша във ВМА 0 Лидия Нейчева: МБАЛ Ловеч не се менажира добре 0 Първа АГ с акция за репродуктивно здраве 0

В процеса на работа делегацията реализира редица потребни контакти с сътрудници от останалите страни-членки на Балканския военномедицински комитет, а дейното присъединяване по време на конгреса за следващ път потвърди високото равнище на българската военна медицина и нуждата от продължение на нейното развиване, допълниха още още от ВМА.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР