Източник: EenVandaagУкрайна е залята от хиляди жертви на войната с

...
Източник: EenVandaagУкрайна е залята от хиляди жертви на войната с
Коментари Харесай

20 000 украински младежи с ампутирани крайници за година и половина война

Източник: EenVandaag

Украйна е залята от хиляди жертви на войната с ампутирани крака. И този брой продължава да пораства всеки ден заради войната. Украйна няма задоволително благоприятни условия за рехабилитация в страната и по тази причина украинците също се лекуват в Холандия.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди година и половина, в страната има повече от 20 000 души с ампутиран крайник. Те са най-вече бойци, само че измежду тях има и цивилни жертви, които са ранени от ракетни офанзиви или деца, които стъпват на противопехотни мини.

До Холандия

Някои от ранените се лекуват в Холандия, защото опазването на здравето в родната им страна не може да се оправи.

Един от тях е 37-годишният украински боен Иван. Той е тежко ранен от две мини. Загубил е десния си крайник: " Свалих каската. Всичко беше в кръв и тиня. Всичко беше алено, към този момент нищо не виждах. Първата мина единствено ми улучи крайници, втората мина ми отнесе крайници. "

Иван живее при приемно семейство в Холандия и работи по възобновяване си. В Украйна той не е получил нужната помощ: „ Качиха ме в инвалидна количка, когато излязох от болничното заведение. Това е! “

Той е трябвало да се оправя самичък - дори да пълзи, в случай че е належащо. „ Движех се на офис стол вкъщи. Трябваше да лазя до тоалетната, тъй като не можех да вляза там с офис стола. “

Лоши пътища и високи тротоари

Според Иван в Украйна няма положителни условия за хората с увреждания, да вземем за пример пътищата са доста неприятни. „ В Украйна нямаме положителни пътища и алеи на всички места, има единствено в огромните градове. "

Той намира ситуацията на хората с увреждания в родината му за плачевно: „ Има доста хора с ампутации, само че също по този начин и доста слепи. В съпоставяне с моята контузия, има доста жертви в доста по-лоши обстановки. “ Според негодостъпността за хората с увреждания скоро ще бъде още по-важна по време на реконструкцията.

Превод: Фактор.бг
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР