Изтекъл видеоклип от среща между началника на военното разузнаване на

...
Изтекъл видеоклип от среща между началника на военното разузнаване на
Коментари Харесай

Израелски генерал: Иран ще ни нападне от Сирия

Изтекъл видеоклип от среща сред началника на военното разузнаване на Израел генерал-майор Тамир Химан и няколко непознати министри на сигурността демонстрира Химан, който ги предизвестява, че наличието на Иран в Сирия не е предопределено да поддържа битката на сирийския президент Башар Асар против терористи, а цели да заплаши Израел, предава Sputnik, заяви „ Фокус “.

Химан демонстрира на групата от непознати министри карта на хипотетичните бази на Иран в Сирия. Видеото не е от най-високото качество, с цел да се разбере повече, само че то въпреки всичко „ демонстрира по какъв начин те се разгръщат измежду страната “.

Предполага се, че видеото е снимано по време на загадка конференция по държавна сигурност, извършена в Ерусалим от министъра на сигурността на Израел Гилад Ердан.

„ Вие най-вероятно си мислите, че те се пробват да оказват помощ на режима на Асад да се бори против екстремистите и терора. Е, подгответе се за изненада: във всичките тези места върху картата, няма никакви борби от половин месец “, е декларирал Химан, до момента в който е показвал картата.

Според него Иран се „ пробва да усили напъните за опция и дарба за изстрелване на ракети от там и за определяне на лични кафези, които могат да пробият Израел и да ударят селищата в Голанските възвишения “.

По време на конференцията Тамир Химан означи, че успеха на Асад във войната в Сирия е необятно обезпечена. „ Няма действителна опасност за Асад, тогава за какво иранците стоят там? Ако те желаеха да оказват помощ на режима му, Асад към този миг към този момент можеше да им каже „ благодаря и сбогом “ “, съобщи той. Фактът, че иранците съумяха в изстрелването на ракети към Израел, принуждавайки ни да отваряме приюти, сътвори в техните очи голям триумф, макар че беше цялостен неуспех операционно “, съобщи Химан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР