Изслушването на финансовата министърка Росица Велкова приключи със скандал в

...
Изслушването на финансовата министърка Росица Велкова приключи със скандал в
Коментари Харесай

Изслушването на финансовия министър приключи със скандали в НС, три ПГ скочиха срещу Асен Василев

Изслушването на финансовата министърка Росица Велкова завърши със скандал в Народното събрание. Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС, Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Цончо Ганев от " Възраждане " трябваше да дадат оценка в пленарната зала на отговорите, които получиха от Велкова по-рано през днешния ден. Вместо това обаче те скочиха против някогашния финансов началник Асен Василев и против бюджета му, който ни докарал до днешната обстановка. 

Ананиев установи, че Василев се пробва да хвърли виновността за недостига върху служебния министър. " Бившият министър на финансите се опита да трансферира на вас всичко, което разясняваме през днешния ден. Това са неговите политики, неговият бюджет. Вие сте ги остойностили годишно и сте ги съобразили с макроикономическата прогноза. Въпросът за дълга освен това състояние и при тези политики всяка година ще се усилва с 16 милиарда лв., което значи за 3 години 48 милиарда лв.. Г-н Василев, като видях какъв сте икономист и по какъв начин си играехте с нагоре милиарди доходи, надолу милиарди разноски, ще ви съветвам да не се обаждате доста, тъй като създавате смях “, сподели още Ананиев.

Асен Василев излезе на трибуната и отговори: " Имам единствено един съвет към вас, вслушайте се в думите на Бойко Борисов от предходната седмица ". Припомняме, че лидерът на ГЕРБ се ядоса на Ананиев, че е коментирал чий мандат би подкрепила партията им за сформиране на държавно управление.  " Днес Ананиев се изпуснал. Казал, че би трябвало да подкрепим втория мандат.  Така му пристигнало. На избрана възраст ерекцията и пикаенето не би трябвало да се изпуска. Мерете си приказките. Когато говорите нещо, обяснявайте за какво го вършиме ", ядоса се тогава Борисов. 

Цончо Ганев установи също, че Асен Василев опитвал да се крие зад жена за проблемите с бюджета. Йордан Цонев осъди остро финансовия закон, който беше признат по предложение на кабинета " Петков " и се пошегува с предходното държавно управление: " Слава Богу, че не управлявахте повече ". Василев на собствен ред се отбрани и напомни, че 230 депутати са застанали зад концепциите му и съобщи, че е безконтролно служебният кабинет да не внесе проектобюджет. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР