Изследване, проведено от канадски учени установи, че затлъстяването може да

...
Изследване, проведено от канадски учени установи, че затлъстяването може да
Коментари Харесай

Ново изследване установи, че затлъстяването може да причини загуба на зрение

Изследване, извършено от канадски учени откри, че затлъстяването може да подложи имунната система на промени, което в последна сметка да докара до свързаната с напредването на възрастта макулна недъгавост.

Това оповестява научното списание Science.

По-рано на учените беше известно, че имунната система в очите на хората, страдащи от старческа макулна недъгавост (СМД), е нападателна и неуправляема. Най-често имунните кафези са виновни за поддържането на здравето на очите, само че при контакт с патогени, представляващи вируси и разнообразни бактерии, може да настъпи увреждане.

При това имунните кафези са способни да се задействат в миг, когато организмът е подложен на въздействието на стресиращи фактори, да вземем за пример непотребната лой при затлъстяване.Това прави наднорменото тегло тригер за развиването на СМД.

В новото проучване експертите са употребявали затлъстяването като модел за ускорение и увеличение на стресиращите фактори, които човешкият организъм изпитва през целия си живот.

Учените са открили, че периодическото затлъстяване, както и анамнезата за затлъстяване, водят до непрекъснати промени...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР