Изследователите прекарват много време в изучаване на звездите и далечните

...
Изследователите прекарват много време в изучаване на звездите и далечните
Коментари Харесай

Подводен водопад и езеро Барби: 10 удивителни места на Земята СНИМКИ

Изследователите прекарват доста време в проучване на звездите и далечните планети в опит да открият странни и фантастични светове. Въпреки това, в случай че се вгледате по-отблизо, самата нашата планета е цялостна с обширни и разнородни пейзажи и структури, които не наподобяват на нищо друго на Земята.

Учените сформираха лист с 10-те най-невероятни места на Земята, които мъчно могат да бъдат съпоставени с нещо друго, пише Live Science.

Гейзерът Флай, Невада

Този изумителен геометричен гейзер е основан от индивида и в действителност е основан изцяло инцидентно. Преди това тази област е била сондирана няколко пъти за вода и по-късно е била наново запечатана, само че вследствие на това Fly Geyser безусловно е бил „ роден “ от минерални залежи.

Изследователите означават, че точно тези отлагания, дружно с термофилните водорасли, основават фантастичните червени и зелени нюанси.
Голям призматичен извор, Йелоустоун
Службата за национални паркове на Съединени американски щати твърди, че Йелоустоун е най-големият парещ извор в целия свят с диаметър 60-90 метра и дълбочина 36 метра. Туристите са изключително привлечени от дивата дъга, основана от термофилни водорасли и бактерии. Имайте поради, че цветът на водата зависи от температурата на водата, най-горещата, да вземем за пример, е стерилна и е причина за синия нюанс - тя се намира в центъра на източника.
 Йелоустоун извор Голям призматичен извор, гейзер Мидуей, Йелоустоун Снимка: Getty ImagesПланината на дъгата, Перу
Това необикновено място е известно още като Виникунка, или Планината на седемте цвята. Открито е през 2015 година, откакто естествената му снежна завивка е изгубена. Резултатът разкри цветни линии от розово, златно, мента и лавандула - всички основани от минералния състав на планината и формирани от изветряне с течение на времето.
   дъговите планини на перу Планината на дъгата в региона на Куско, Перу Снимка: Getty ImagesДанакилската меланхолия, Етиопия
Това необикновено място е основано вследствие на разминаването на три тектонични плочи под Северна Етиопия. Сярни извори, вулкани, гейзери, езера и басейни покриват това злокобно пустинно образувание, а температурите в това негостоприемно място доближават 50 градуса по Целзий.
   Данакилна меланхолия Горещи извори в падината Данакил Снимка: Getty ImagesЛейк Хилиър, Австралия
Очарователното розово езеро се намира в Австралия и дължи своя бонбонен нюанс на водорасли, халобактерии и микроби. Любопитното е, че неговата соленост съгласно учените е равна на солеността на Мъртво море.
 Езерото Хилиър в Австралия Езерото Хилиър в Австралия Снимка: Getty ImagesПещерата на кристалите, Найка, Мексико
Това място наподобява малко ужасно: солидни кристални колони, направени от гипс, изпълват горещата и влажна пещера. Изследователите считат, че кристалите в пещерата на кристали са на стотици хиляди години и към момента порастват интензивно.
 пещерни кристали Пещерата на кристалите в Найка, Мексико Снимка: Хавиер ТруебаПодводен водопад, остров Мавриций
Този водопад се намира на остров Мавриций, ситуиран източно от Мадагаскар в Индийския океан и е прикрит под синя лагуна. Изследователите означават, че водопадът в действителност е оптична заблуда, породена от внезапен спад на континенталния шелф.
 подводен водопад Мавриций Остров Мавриций, в това число известната планина Le Morne Brabant Снимка: Alamy Stock PhotoСалар де Уюни, Боливия
Този злокобен, само че хубав пейзаж се намира в Боливия и е центърът на добива на сол и литий и неотдавна се трансформира в известна туристическа дестинация, като доста пасажери се стичат на това място, с цел да видят персонално Salar de Uyuni.
   боливийско солено езеро Салар де Уюни в Боливия Снимка: Getty ImagesСокотра, Йемен (Дърветата на драконовата кръв)
Причудливите кървави драконови дървета с кора във формата на чадър, наподобяваща вени, порастват единствено на едно място на Земята - отдалечения остров Сокотра, ситуиран на малко над 300 километра от Йемен.
 кърваво драконово дърво Драконови кръвни дървета в Сокотра, Йемен Снимка: Getty ImagesУейв, Койот Бътс, Аризона
Това изумително място наподобява на нещо илюзорно и съставлява криволичеща скална групировка от пясъчник на линии. Изследователите означават, че странната вълна в действителност е част от Coyote Hills на границата сред Аризона и Юта в Съединените щати.
 вълна Аризона Уейв, Койот Бътс, Аризона Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР