Изследователите на Facebook Дейвид Гинзбърг и Мойра Бурке наскоро разказаха

...
Изследователите на Facebook Дейвид Гинзбърг и Мойра Бурке наскоро разказаха
Коментари Харесай

Изследователи откриха коя дейност във Facebook вреди на здравето ни

Изследователите на Фейсбук Дейвид Гинзбърг и Мойра Бурке неотдавна описаха за въздействието на другите способи на потребление на обществените мрежи върху душeвността на индивида. Резултатите от съответното изследване бяха оповестени в блога на компанията.
Едно от проучванията се е провело с присъединяване на инцидентно определени студенти от университета в Мичиган.
Първата група участници в течение на 10 минути на ден просто четяла колонката с вести на Фейсбук, а втората – разгласила материали и интензивно общувала с другари.
Като резултат в края на деня първата група се чувствала по-добре, в сравнение с хората, които интензивно употребявали обществената мрежа за другарство.
В рамките на различен опит учените открили, че потребителите, които най-малко два пъти по-често „ харесвали “ в обществената мрежа, страдат от повече психологични разстройства.
Изследователите заключват, че пасивното четене на лентата може отрицателно да въздейства върху психическото положение на индивида. В контраст, дейното другарство с другари в мрежата спомага за справяне с депресията и напрежението.
По този метод въздействието на обществената мрежа върху душeвността на индивида зависи от това по какъв метод се употребява.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР