Изследователи от университета на Уолонгонг, Австралия, са установили причините, които

...
Изследователи от университета на Уолонгонг, Австралия, са установили причините, които
Коментари Харесай

Диетолози установиха какво пречи на възрастните хора да включват полезни за здравето продукти в менюто си

Изследователи от университета на Уолонгонг, Австралия, са открили аргументите, които пречат на възрастните хора да включват в менюто си потребните за здравето храни, богати на антоцианини, написа сп. " Нютриънтс ".

Предишни проучвания демонстрират, че диетата, богата на антоцианини - растителни пигментни, които придават на храни като череши, сливи или боровинки присъщия червен, наследник или лилав цвят, е обвързвана с по-добра памет и сърдечносъдово здраве при възрастните хора.

За задачите на проучването създателите му са интервюирали австралийци на възраст 65 и повече години. На всички участници е била изнесена лекция за изгодите от храните с високо наличие на антоцианини. След две седмици изследваните лица са попълнили онлайн въпросник.

Изследователите са открили, че участниците оповестяват за разнообразни спънки, които не им разрешават да усилят потреблението на храни, богати на антоцианини. Някои от тях са изпитвали финансови ограничавания, други не са имали предпочитание да готвят, трети не са харесвали усета на питателните артикули с тези цветове, а четвърти са показали питателните привички на фамилиите си като причина, заради която не са поискали да прибавят спомагателни артикули към менюто си.

Изследователите считат, че данните ще разрешат на диетолозите да вкарват по-ефективно богатите на антоцианини храни в диетите на своите пациенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР