Изследователи на хранителните вещества в растенията открили в брюкселското зеле

...
Изследователи на хранителните вещества в растенията открили в брюкселското зеле
Коментари Харесай

Брюкселското зеле предпазва срещу всички видове болести

Изследователи на питателните субстанции в растенията разкрили в брюкселското зеле съставки, които подкрепят защитната система на организма ни в битката против рака и други рискови заболявания. Брюкселското зеле, както и други кръстоцветни зеленчуци, „ обезоръжават ” причиняващите рак химикали и по едно и също време с това укрепват ензимите, предпазващи организма ни от отравяне.

Проучвания на холандски откриватели водят на мисълта, че брюкселското зеле защищава организма ни от рак като поддържа ДНК-то ни крепко. ДНК-то е отговорно за разделянето на клетките в организма ни.

Когато структурата на ДНК-то ни се наруши, клетките могат да стартират да се разделят по-бързо от естественото, което може да докара до образуването на раков израстък. Не малко проучвания потвърждават, че брюкселското зеле има способността да защищава ДНК-то ни от нарушавания.

Изследователите създали изследване, като разделили група здрави мъже на две. Едната група изяждала по 300 грама брюкселско зеле дневно, до момента в който втората нямала никакви кръстоцветни зеленчуци, включени в диетата си. След три седмици, мъжете яли Брюкселско зеле имали с 28% по-малко нарушавания на ДНК-то си.

Намалете ракът на храносмилателните органи с брюкселско зеле.

Хранителните субстанции в брюкселското зеле защищават организма от хетероциклични амини, които са причиняващите рак съставки в месото, печено на скара или въглен огън. Тези карциногени нормално се свързват с рака на дебелото черво. Проучване, направено с животни, демонстрира, че тези, на които е даван сок от брюкселско зеле и хетероцикличен аминокарциноген са по-малко склонни да се разболеят от рак.

 Брюкселско Зеле

Животните, на които било давано Брюкселско зеле имали понижен брой предракови кафези в дебелото черво, черния дроб, както и фрапантно понижаване на предраковите провали на черния дроб. Тези невероятни резултати са резултат от мощната дарба на брюкселското зеле да защищава организма от отравяне и да прочиства дебелото черво.

Брюкселското зеле съдържа също нишки, които подхранват клетките, изграждащи стените на дебелото черво и предотвратяват болести с него, в това число и рак.

Брюкселското зеле оказва помощ при рак на пикочния мехур.

Други изследвания демонстрират, че брюкселското зеле защищава от рак на пикочния мехур. Диетите на 697 души, диагностицирани с рак на пикочния мехур, били съпоставени с тези на други 708 души на същата възраст, пол и етническа принадлежност, които били физически здрави.

Средният дневен банкет на брюкселско зеле, както и на други кръстоцветни зеленчуци е бил доста по-малък при болните от рак, от колкото при здравите хора. При тези, които приемали брюкселско зеле и кръстоцветни зеленчуци рискът от заболяване на рак на пикочния мехур бил с 29% по-нисък, от колкото при тези, които го приемали минимум.

 Брюкселското зеле защищава против всички типове заболявания

Най-голяма била изгодата при хората с най-голям риск от рак на пикочния мехур, в това число мъже, пушачи и по-възрастни хора.

Свойствата на брюкселското зеле против рака на пикочния мехур идват от високите му равнища на изотоцианити, които са мощни антикарциногени. Те минават през пикочния мехур с цел да бъдат изхвърлени, което ги прави изключително мощни против тази форма на рак.

Предпазване от рак на гърдата

Сулфорафанът се отделя от брюкселското зеле и е потвърдено, че той форсира процеса на обособяване на ензими от мерния дроб, които защищават организма от отравяне с химикали, причиняващи рак. Изследване показна, че сулфорафанът може да спре разпространяването на ракови кафези в гърдата, даже и в случай че те са в по-напреднала фаза.

Защита против рак на простатата

След изследване направено на 1 000 души в Центъра за проучване на рака в Сиатъл, бе потвърдено, че яденето на 28 разнообразни типа зеленчуци на седмица понижава риска от рак на простата с 35%. При тези, които обаче са консумирали 3 или повече кръстоцветни зеленчуци наседмица, рискът от рак на простата намалял с 44%.

Много хора настояват, че не обичат да ядат брюкселско зеле. Ако и Вие не сте почитател на този необикновен зарзават, пробвайте се да го нарежете на дребни късчета и го наръсете върху салата. Няма да можете да усетите усета им, само че все пак ще получите подсилващи здравето Ви и защитаващи организма Ви от заболявания съставки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР