Изсипват се гръмки обещания, но това вече го слушаме от

...
Изсипват се гръмки обещания, но това вече го слушаме от
Коментари Харесай

Красимир Митов: Зрее сериозен национален протест в системата на здравеопазването

" Изсипват се гръмки обещания, само че това към този момент го слушаме от много време насам. Отпускат се стотици милиони за опазване на здравето, само че нито отиват до пациентите, нито до съсловието. Сигурно някъде потъват тези пари, само че не са нито в здравната система, нито до пациента ", разяснява той в предаването " Преди всички " на БНР. По думите му се чуват " едни и същи клишета от години насам ".

 

Медиците изрично няма да правят отстъпка, желаят да се отвори палатков лагер пред Народното събрание, акцентира Красимир Митов за готовността за народен митинг на лекари, сестри, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна здравна помощ.

 

" Не се заканваме. Просто идва изпод това решение. Това ще го създадат хората, които работят в системата. В лечебните заведения се задава безусловно същият проблем. Вече най-малко в 7-8 лечебни заведения се приготвят митинги. Зрее сериозен народен митинг в системата на опазването на здравето. "

 

Това, което е дало обещание остарялото държавно управление, не е изпълнено. Парите ги няма, изясни Митов по БНР.

 

" Министърът споделя, че остарялото държавно управление не е свършило никаква работа. Къде е истината, не можем да разберем. Хората ги интересува да получат възнаграждение против труда, който поставят. Явно няма никаква последователност в това министерство. "

" Парите са извънредно незадоволителни. Те не са непрекъснати и не вземат решение трайно казуса. Временно нещата се закърпват ", разказа обстановката в Спешната помощ Красимир Митов.

Той огласи подозрения на работещите в областта на Спешната помощ, че " не всички ще получат тези пари ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР