Израелският премиер Бенямин Нетаняху не се призна за виновен по

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху не се призна за виновен по
Коментари Харесай

Нетаняху пледира невинен за корупция при възобновяването на процеса срещу него

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху не се призна за отговорен по обвиняванията в корупция при възобновяването на процеса му, шест седмици преди гласоподавателите още веднъж да се насочат към урните, с цел да дадат присъда на неговото ръководство, отбелязва " Ройтерс ".

" Потвърждавам писмения отговор, показан от мое име ", сподели Нетаняху, заставайки пред тричленния правосъден състав в строго охранявания Окръжен съд в Йерусалим.

Той се базира на документ, който юристите му са дали на съда предишния месец, в който те настояват, че 71-годишният Нетаняху не е отговорен по обвинявания в рушвет, нарушение на доверието и машинация.

Носейки коронавирусна маска, Нетаняху, първият чиновник на израелския водач, упрекнат в закононарушение, наподобява възнамеряваше да проектира бизнес бит, както нормално, благодари на съда и напусна без пояснение към 20 минути след сесията.

През 2019 година Нетаняху бе упрекнат в дългогодишни каузи, включващи дарове от другари милионери и за хипотетично търсене на регулаторни услуги за медийни магнати в подмяна на удобно отразяване.

На влизане в правосъдната зала Нетаняху седеше в ъгъла с юристите си, с тил към камерите. Самата сесия не беше излъчена, само че репортерите можеха да следят зареждане от затворен кръг другаде в постройката.

Бързото му овакантяване от постройката на съда наподобява имаше за цел да покаже на обществеността, че той няма да разреши на процеса да пречи на държавния бизнес, защото Израел стартира да излиза от едномесечно блокиране на ковид.

По време на сесията Нетаняху седнал, скръстил ръце, и понякога се кашлял в маската си, преди да я смъкна, с цел да отпие вода.

Миналия май, при откриването на процеса си, Нетаняху прояви проява на предизвикателство, което съперниците осъдиха като оборване на върховенството на закона.

Преди тази сесия да стартира, Нетаняху произнесе тирада от подиума в коридора, осъждайки неговото гонене като лява магьосница, целяща да смъкна десния министър председател, до момента в който фаланга от кабинетните чиновници застана до него.

Този път той насочи обществен апел към поддръжниците да стоят настрани, базирайки се на висок брой болести в пандемията на ковид.

Те в огромна степен се вслушаха в апела му, до момента в който десетки съперници, някои от които с надписи с надпис " министър на престъпността ", желаеха оставката му на митинг, който те организираха покрай постройката на съда.

Израел ще организира четвъртите си парламентарни избори от две години на 23 март, като оправянето на Нетаняху със здравната рецесия и хипотетичната му корупция са главните проблеми, които провокират седмични митинги против него.

Анкетите демонстрират, че надпреварата е прекомерно близо до извикване, защото десни противници и лявоцентристки съперници се събират против най-дългогодишния водач на Израел. Нетаняху е министър-председател непрестанно от 2009 година след първия мандат от 1996 до 1999 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР