Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза във вторник, че се е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза във вторник, че се е
Коментари Харесай

Нетаняху: САЩ ни подкрепят във войната с Хамас

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели във вторник, че се е съпротивлявал на натиска за прибързано преустановяване на войната в Газа.

По думите му, тази позиция има поддръжката на Съединени американски щати, която " ще ни помогне да продължим акцията до цялостна победа " над " Хамас ", оповестява " Ройтерс ".

Изявлението бе оповестено като негов отговор на забележките на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който предизвестява крайнодясното държавно управление на Израел да не губи интернационална поддръжка.

" Хамас " не хареса предлагането за помирение в Газа

Няма прогрес в договарянията сред палестинската формация и Израел, удостовери Катар

Нетаняху означи изследване, съгласно което 82% от американците поддържат Израел против " Хамас ".

Няма прогрес в договарянията сред " Хамас " и Израел макар известията. Това съобщи представителят на катарското министерство на външните работи Маджед бин Мохамед Ал-Ансари на конференция в Доха.

" Има доста развития в границите на напъните за ходатайство и те не престават на разнообразни равнища, нямаме нищо ново за съобщаване ", уточни той.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Израел се е съгласил да не взе участие във военни дейности по време на Рамадан в линията Газа , който се чака да стартира вечерта на 10 март и да завърши вечерта на 9 април.

Той означи, че Израел се е заел да направи всичко допустимо, с цел да изтегля палестинците от Рафах, преди да ускори акцията си там за заличаване на " Хамас ".

Съобщеното шестседмично съглашение за преустановяване на огъня ще включва освобождението на почти 400 палестинци от Израел в подмяна на освобождението на 40 заложници от линията Газа.
 Докато договарят за помирение, Израел и Хамас се бият в цяла Газа
Докато договарят за помирение, Израел и Хамас се бият в цяла Газа

Най-малко 86 палестинци са били убити при израелски удари от събота

След като палестинската формация умъртви 1200 души и взе 253 заложници при офанзивата на 7 октомври, Израел стартира сухопътна атака против Газа . По данни на здравните управляващи в анклава досега близо са починали 30 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР