Израелският министър на отбраната Йоав Галант очерта предложения за бъдещото

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант очерта предложения за бъдещото
Коментари Харесай

Израел с предложения за бъдещото управление на Ивицата Газа

Израелският министър на защитата Йоав Галант очерта оферти за бъдещото ръководство на Ивицата Газа, откакто войната сред Израел и " Хамас " завърши. По думите му, на територията ще има лимитирано палестинско ръководство. Боевете в палестинския анклав не престават, като се оповестява за десетки убити през последното денонощие. 

Плановете, показани от израелския министър на защитата Йоав Галант, плануват в северната част на анклава армията да пристъпи към щурмове и обиски, разрушение на тунели, въздушни и наземни удари, както и интервенции на специфичните сили. В южната част, където са съсредоточени повече от два милиона палестинци, военните ще продължат да отстраняват водачите на " Хамас " и да освобождават заложниците. След войната " Хамас " към този момент няма да управлява Газа, а Израел ще резервира цялостния надзор върху сигурността, сподели още Галант. Многонационални сили ще поемат отговорността за възобновяване на територията. В документа се споделя още, че палестинците ще бъдат виновни за ръководството на територията. Според проекта прилежащ Египет също ще има неуточнена роля.

Въпреки че проектът на Йоав Галант може да се счита за по-практичен от предходни оферти на министри от кабинета, той евентуално ще бъде отритнат от палестинските водачи, които упорстват, че на самите поданици на Газа би трябвало да бъде разрешено да поемат цялостен надзор върху ръководството на анклава, откакто тази опустошителна война завърши.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР