Израелските военни са съобщили на ООН, че живеещите в северната

...
Израелските военни са съобщили на ООН, че живеещите в северната
Коментари Харесай

Израел иска над 1 млн. души да се преместят от северната част на Газа през следващите 24 часа

Израелските военни са съобщили на Организация на обединените нации , че живеещите в северната част Газа би трябвало да се реалокират на юг през идващите 24 часа , сподели представител на Организация на обединените нации, представен от Би Би Си.

Според Организация на обединените нации това са почти 1,1 млн. души - към половината от популацията на цялата Ивица Газа . Засегнатият регион включва гъсто популации град Газа.

Предупреждението е оповестено малко преди среднощ по локално време (23:00 ч. по Гринуич).

" Организацията на обединените народи смята, че е невероятно сходно придвижване да се реализира без опустошителни филантропични последствия ", се споделя в изказване на Организация на обединените нации.

Израел се приготвя за сухопътна атака, като събира бойци, тежка артилерия и танкове на границата с Газа. От събота той нанася въздушни удари по Газа след изненадващото нахлуване на бойците на Хамас против Израел .

В същото време египетският президент Абдел Фатах ас Сиси прикани за незабавна доставка на филантропична помощ за Ивицата Газа през граничния пункт с Египет .

След като Израел затвори палестинския анклав, единственият път за влизане или излизане от линията Газа е през граничния пункт с Египет в град Рафах .

Въпреки че градът не е публично затворен, въздушните удари не разрешават той да действа обикновено. Египет се пробва да убеди Израел и Съединени американски щати да разрешат доставката на помощи и гориво през Рафах.
 Израелци и палестинци. Кратка история на един дълъг спор  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР