Израелските сухопътни сили се струпват близо до границата с Газа

...
Израелските сухопътни сили се струпват близо до границата с Газа
Коментари Харесай

Войната в Близкия изток ще бъде дълга – рецесията става неизбежна

Израелските сухопътни сили се струпват покрай границата с Газа в отговор на бруталните терористични офанзиви на Хамас, довели до 1,400 жертви.

Въпреки траялите повече от седмица въздушни удари в Газа, предстоящата от мнозина сухопътна инвазия не е почнала, което изненадва военните анализатори. Официалните лица чакат нескончаем спор с Хамас.

Тази обстановка оказва доста въздействие върху стопанската система на Израел. Тъй като ресурс от над 360,000 души, които са значима част от Силите за защита, е свикан, доста от тях са отвън работните си места, което води до неотложно икономическо влияние. Забележително е, че туризмът е спрял, а вътрешното ползване е намаляло.

Икономистът Джоузеф Зейра предвижда идна криза заради понижената продуктивност в няколко бранша. Агенцията за финансов рейтинг Fitch сложи дълготрайния дълг на Израел в отрицателен режим, което значи евентуално намаление на кредитния рейтинг.

Продължават опасенията по отношение на опцията за продължителни бойни дейности, като министър-председателят Бенямин Нетаняху предизвестява за “ “. Сложността на бойните дейности в Газа забави предстоящата сухопътна фаза. Освен това има опасения, че цялостното ангажиране с южния фронт може да отвори накърнимост пред северното навлизане на Хизбула от Ливан.

Конфликтът се отразява изключително мощно на израелския софтуерен бранш, като в доста компании, в това число компанията за киберсигурност Varonis, забележителна част от чиновниците им са призовани на военна работа. Varonis се приспособява, като трансформира офиса си във краткотрайни пространства за настаняване на евакуирани лица. Продължителността на тази война от ден на ден се трансформира в дълготрайна грижа за компании като Varonis.

Бившият министър на защитата Бени Ганц, който в този момент е член на израелския “военен кабинет ”, уточни, че боевете евентуално ще продължат с месеци, което контрастира с 34-дневната дълготрайност на войната на Израел с Хизбула в Ливан през 2006 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР