Израелските сили са поразили повече от 2500 цели в Газа

...
Израелските сили са поразили повече от 2500 цели в Газа
Коментари Харесай

Нетаняху допусна спиране на огъня, ако Хамас освободи заложниците

Израелските сили са поразили повече от 2500 цели в Газа от началото на сухопътната интервенция. И настояват, че имат нови доказателства, че Хамас употребява лечебни заведения в анклава като свои бази. Ударите не престават и съгласно палестинските управляващи десетки са починали при нахлуване против бежанския лагер Магази в централните елементи на линията.

ООН изчислява, че от началото на войната близо 1,5 млн. души в Газа са били разселени. От филантропичната организация още веднъж предизвестиха, че водата и храната се изчерпват. 

Еврейската страна разгласи краткотраен прозорец за евакуация от северните към южните елементи на линията. А от Палестинската автономност обявиха, че половината домове в Газа са унищожени.
Страдаме всеки ден. Няма зеленчуци. Няма домати, краставици и картофи. Има единствено самун и вода, едвам утешим децата си през нощта.
Норхан Зиаде, локална жителка

Израелският министър председател посети военновъздушна база, откъдето съобщи, че преустановяване на огъня не може да има, до момента в който не бъдат освободени всички над 240 заложници.
Казваме го и на враговете, и на приятелите ни. Ще продължим, до момента в който не победим, нямаме опция. Днес всички го разбираме.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Бенямин Нетаняху наказа министър от кабинета си, който заприказва за възможни нуклеарни удари против Газа. В Йерусалим протестиращи желаеха оставката на израелския министър председател на фона на изследване на Университета в Тел Авив, съгласно което едвам 18% от хората поддържат ръководството му. В Тел Авив близки на отвлечени от Хамас още веднъж се събраха на протест.

А в редица столици, в това число Берлин, Вашингтон, Лондон, Париж и Рим, хиляди участваха в демонстрации в поддръжка на хората в Газа и настояха за прекъсване на огъня.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР