Израелски войски убиха в неделя трима предполагаеми палестински екстремисти в

...
Израелски войски убиха в неделя трима предполагаеми палестински екстремисти в
Коментари Харесай

Израелски войски убиха трима палестинци в Западен Бряг

Израелски войски убиха в неделя трима хипотетични палестински екстремисти в северната част на Западния бряг, което в допълнение ескалира вълна от принуждение, предава Асошиейтед Прес. Други двама души, в това число млад палестински мъж, за който се счита, че е бил убит от екстремистки еврейски заселници, бяха убити през уикенда.

Израелската войска сподели, че е застреляла тримата мъже покрай бежанския лагер Дженин - мястото на предишния месец. В него се споделя, че тримата мъже преди малко са излезли от лагера и са били на път да извършат нахлуване и че от автомобила им е открита пушка M-16.

Войнстващите групи " Хамас " и " Ислямски джихад " осъдиха убийствата, макар че не е известно дали тримата мъже принадлежат към двете организации. Израел разпознава водача на групата като Наиф Абу Цуик, 26, като сподели, че той е бил " водещ боен действен сътрудник " от лагера.

Лагерът Дженин е прочут като цитадела на бойците. Миналия месец армията извърши двудневна атака в лагера, убивайки 12 палестинци, в това число минимум осем екстремисти, и нанасяйки огромни вреди на гъсто обитаемата зона. Израелски боец също беше погубен в боевете.
 Двама израелци са задържани след убийството на палестинец в Западния бряг
Двама израелци са задържани след убийството на палестинец в Западния бряг

Насилието на Западния бряг се утежни през последните 15 месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР