Израелски представители от сферата на отбраната заявиха след предварително разследване,

...
Израелски представители от сферата на отбраната заявиха след предварително разследване,
Коментари Харесай

Израел заяви, че ракетите от Газа са изстреляни по грешка

Израелски представители от сферата на защитата обявиха след авансово следствие, че блъсналите региона на Тел Авив ракети от Газа наподобява са изстреляни по неточност, съобщи Асошиейтед прес.
Представителите бяха представени от израелски медии. Израелската войска отхвърли коментар.

Засега не е ясно дали ракетният обстрел е породен от човешка неточност или техническа нередовност. Израелският ежедневник "Аарец " цитира представителите от защитата да споделят, че двете ракети били изстреляни при ремонтни работи.
Тази засечка - за каквато явно става дума, се случи тъкмо когато ръководещите линията Газа от Хамас преговаряха с египетските медиатори за съглашение за помирение с Израел. Направената оценка приказва, че придвижването Хамас не е имало желание да изостря напрежението с Израел, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано през днешния ден израелската войска съобщи, че държи придвижването Хамас отговорно за обстрела против Тел Авив, който беше първата сходна офанзива от пет години.
Представител на Хамас заяви, че е реализирано съглашение да бъде възобновено спокойствието сред придвижването му и Израел.

Представителят, който пожела анонимност, защото ислямистката формация занапред следва да направи изказване, сподели, че посредническите старания под егидата на Египет "изглежда са дали резултат ".
От към 7.30 ч тази заран няма данни за палестински ракетни набези или израелски въздушни удари.

Стъпка в поддръжка на египетските старания наподобява беше и решението на уредниците да анулират седмичните митинги по границата сред линията Газа и Израел, дейности, които продължаваха от година и неведнъж водеха до прояви на принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР