Израелски министър, близък до началника на правителството Бенямин Нетаняху, заплаши

...
Израелски министър, близък до началника на правителството Бенямин Нетаняху, заплаши
Коментари Харесай

Израелски министър заплаши със смърт сирийския президент Башар Асад

Израелски министър, непосредствен до началника на държавното управление Бенямин Нетаняху, заплаши през днешния ден със гибел сирийския президент Башар Асад, съобщи Франс прес.

" Ако Асад разреши на Иран или на който и да било да стартира война против Израел от сирийска територия, ще понесе цялата отговорност и ще поеме опасности освен за режима си, само че и персонално за себе си ", предизвести министърът на енергетиката Ювал Щайниц в изявление за информативен уеб страница, написа novini.bg.

Щайниц е член на ръководещата партия " Ликуд ". Той е част и от кабинета по сигурността - вътрешноправителствена конструкция, която се занимава със стратегически въпроси.

Израел и Сирия остават публично в положение на война. Отношенията сред двете страни са обтегнати, тъй като трима врагове на Израел водят сражения по сирийските бойни полета: самият сирийски режим, Иран и ливанското шиитско придвижване Хизбула.

От началото на войната в Сирия през 2011 година Израел внимава да не бъде замесен в спора. Еврейската страна обаче извърши десетки офанзиви през последните години против позиции на сирийския режим или автоколони с оръжия от Иран, предопределени за Хизбула.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР