Израелската армия заяви днес, че е поразила повече от 12

...
Израелската армия заяви днес, че е поразила повече от 12
Коментари Харесай

Израел заяви, че напредва към град Газа, но се сблъсква с ожесточена съпротива

Израелската войска съобщи през днешния ден, че е поразила повече от 12 000 цели в Ивицата Газа от началото на войната, в това число оръжейни хранилища, здания, принадлежащи на видни членове на " Хамас " и ракетни арсенали, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни от през вчерашния ден изумените цели бяха 11 000.

От началото на войната след терористичната офанзива на " Хамас " против Израел на 7 октомври израелската войска отбелязва, че поразява единствено цели на палестинското ислямистко придвижване в Газа. Големият брой цивилни жертви в гъстонаселения анклав, както и пагубната конюнктура, в която живеят неговите поданици, обаче накараха интернационалната общественост да разкритикува дейностите на Израел, показва ДПА.

Междувременно израелски танкове и войски през днешния ден напредват към град Газа, само че се сблъскват с яростна опозиция от страна на бойци на " Хамас ", предава Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че войната се води все по-близо до главното обитаемо място в северната част на линията, откъдето Израел прикани хората да се изтеглят, откакто се зарече да унищожи ислямистката формация.

" Пред вратите на град Газа сме ", сподели израелският бригаден военачалник Ицик Коен.

Бойци на " Хамас " и групировката " Ислямски джихад " излизат от тунели, с цел да стрелят по танкове, и по-късно изчезват назад в лабиринта в партизански интервенции против доста по-могъщата войска съгласно поданици на анклава и фрагменти от видеозаписи от двете групировки.

" Те не стопираха да бомбардират град Газа през цялата нощ, къщата по този начин и не спря да се тресе ", сподели един локален гражданин, поискал анонимност. " Сутринта обаче открихме, че израелските сили към момента са отвън града, в покрайнините, и това значи, че съпротивата е по-силна в сравнение с са очаквали ", добави той.

Стратегията на израелските офицери, които са наясно с компликациите при водене на сражения в градска среда, към този момент наподобява е да концентрират многочислени сили в северната част на Ивицата Газа, вместо да стартират сухопътна инвазия на цялата територия, показва Ройтерс.

Въпреки че западните страни и в частност Съединени американски щати обичайно поддържат Израел, потресаващи фотоси на тела в руините и на адските условия в Газа провокираха апели за въздържаност и улични митинги по целия свят.

Жители на град Газа оповестиха за минометен обстрел към града и споделиха, че израелски танкове и булдозери от време на време минават през отломките и събарят здания вместо да употребяват улиците.

Бригаден военачалник Идо Мизрахи, който управлява инженерните войски на Израел, разяснява, че бойците му са в начална фаза на отварянето на пътища за достъп в Газа, само че се сблъскват с мини и клопки. Движението " Хамас " си е взело поука и се е подготвило добре ", добави той.

" Нашият популярен палестински народ и неговата доблестна опозиция ще надделеят над тази фашистка окупация ", съобщи пък " Хамас ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР