Израелската армия започна операция срещу Хамас в най-голямата болницав Газа

...
Израелската армия започна операция срещу Хамас в най-голямата болницав Газа
Коментари Харесай

Израелските сили влязоха в най-голямата болница в Газа и призоваха “Хамас” да се предаде

Израелската войска стартира интервенция против " Хамас " в най-голямата болницав Газа " Аш Шифа " и прикани бойците да се предадат. По първична информация в ранните часове на деня в лечебния комплекс са влезнали стотици военни и минимум шест танка, оповестява се и за булдозери. Израелските сили оповестиха, че са доставили кувьози, храна за бебета и медицински консумативи.

Свидетели, представени от Би Би Си, описват, че израелски бойци влизали от стая в стая и разпитвали хората. Командоси от специфичните елементи са влезнали в основното незабавно поделение на " Аш Шифа ".

" Видях шест танка в болничното заведение и над 100 командоси, те влязоха в незабавното поделение, някои от бойците бяха маскирани и крещяха на арабски: " Не мърдайте, не мърдайте. " След това хвърлили димка и започнаха да се движат вътре ".

Израел упреква " Хамас ", че ръководи команден център в тунели под болничното заведение, а Съединени американски щати удостоверяват тази информация. Пред Си ЕН Ен представител на израелската войска сподели, че болничното заведение и комплексът може би са биещото сърце на " Хамас ". Палестинското придвижване отхвърля и споделя, че нападението против болничното заведение е военно закононарушение.

Не е известно какъв брой души има в " Аш Шифа ". Според екипа й, представен от Ройтерс, там се укриват хиляди души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР