Израелската армия е поразила над 400 цели след подновяването на

...
Израелската армия е поразила над 400 цели след подновяването на
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по стотици цели и нареди евакуация в части от Ивицата Газа

Израелската войска е поразила над 400 цели след подновяването на сраженията в Ивицата Газа от петък насам. Поразени са цели както в северната, по този начин и в южната част на територията, управлява на от Хамас , оповестяват международните организации.

Новината идва, откакто в петък след сред враждуващите страни. Войната сред тях стартира при започване на октомври.

Хамас е палестинска ислямистка формация, оповестена за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

Израелската войска е нанесла въздушни и артилерийски удари по южните елементи на Ивицата Газа. Досега офанзивите на Тел Авив бяха ориентирани най-вече против северната част на анклава. По данни на армията на Израел в последните 24 часа са били нанесени удари против общо 400 цели и са били убити неуточнен брой членове на Хамас.

Контролираните от групировката здравни управляващи в Газа настояват, че след подновяването на военните дейности са починали близо 200 палестинци.

Ротейрс оповестява, че в петък и събота ударите на Израел са били съсредоточени в регионите на южния град Хан Юнис и наоколо до пункта по границата с Египет Рафах . В Южната Част на Ивицата Газа има хиляди бежанци от северната част на анклава.

Преди началото на офанзивите Израел подреди на жителите в южните елементи да се изтеглят. Стотици поданици на засегнатите региони са поели, натоварени с покъщнината си, на запад в търсене на леговище от боевете.

В Ивицата Газа са били позволени близо 50 камиона с здравна и филантропична помощ.

Двете страни си размениха обвинявания за подновяването на военните дейности. Според двете страни до продължение на примирието не се е стигнало поради разминавания в договарянията за замяна на пленници.

В същото време стана ясно, че Израел е уведомил арабските страни, че желае основаването на буферна зона от палестинската страна на Ивицата Газа. Целта на Тел Авив е да направи невъзможни бъдещи набези против територията си, които идват от анклава. Подобна мярка обаче може да влезе мощ след приключването на оповестената война.

В събота държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Вашингтон чака от израелската войска да „ предприеме по-ефикасни стъпки “, свързани със отбраната на живота на цивилните, както и да предотврати спомагателни разселвания на хора в територията на Ивицата Газа.

Войната сред Израел и Хамас стартира на 7 октомври с нахлуване на ислямистката организация над Израел. При него починаха 1200 души, а към 240 бяха взети за заложници от Хамас.

Израел отговори на тази офанзива с пълномащабна атака, обстрел и обсада над Ивицата Газа, следена от Хамас.

Според локалните управляващи, представени от Организация на обединените нации и интернационалните организации, досега дейностите на Израел в Ивицата са довели до над 15 000 жертви от палестинска страна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР