Израел затегна още повече частичната карантина, наложена на неговите 9

...
Израел затегна още повече частичната карантина, наложена на неговите 9
Коментари Харесай

Израел: Излизането от дома е забранено, спортуването - разрешено

Израел стегна още повече частичната карантина, наложена на неговите 9 млн. поданици за да се предотврати разрастването на епидемията от ковид в неговите граници, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" В незабавен декрет, подписан от премиера Бенямин Нетаняху, се споделя, че излизането от вкъщи е неразрешено, като се изреждат и 13 изключения, измежду които: отиване с кола на работа, считана за жизненоважна; покупки на храна от магазин, оказване на здравна помощ; присъединяване в демонстрации.

Разрешава се също спортуване - джогинг или каране на колело, само че най-много по двойки. Броя на участниците в такива физически извършения последователно падаше - първо бе 10, след това пет, а в този момент остават единствено двама. Израелците би трябвало да поддържат отдалеченост от минимум 2 м един от различен в такива извършения.

Поддръжниците хвалят Нетаняху за решителното му водачество пред лицето на международната рецесия с ковид, само че съперниците упрекват него и неговата дясна партия " Ликуд ", че ползва антидемократични, даже диктаторски ограничения.

Лично Нетаняху е подложен на рецензии, откакто разгласи, че ще се наблюдават мобилните телефони и потреблението на кредитни карти на нарушителите на домашната карантина.

Броят на доказаните случаи на КОВИД-19 в Израел доближи 945, 20 от които са в съществено положение. 37 души досега са излекувани, а в петък беше и първият смъртен случай от ковид - 88-годишен евреин, оживял от Холокоста.

Днес бяха регистрирани първите двама инфектирани с вируса в блокираната палестинска линия Газа, заяви палестинското здравно министерство. Те са палестинци, завърнали се от Пакистан и влезнали в Газа през границата откъм Египет в четвъртък. Двамата са сложени под карантина в граничния контролно-пропусквателен пункт " Рафах ". В палестинския анклав, следен от ислямисткото придвижване " Хамас ", живеят прекомерно начесто 2 млн. души.

Досега са регистрирани и 57 инфектирани с ковид на окупирания от Израел Западен бряг, само че не е обявено за смъртни случаи там. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР