Израел започна днес имунизация с ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех

...
Израел започна днес имунизация с ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех
Коментари Харесай

Израел започва да ваксинира малки деца

Израел стартира през днешния ден имунизация с имунизацията против COVID-19 на " Пфайзер/Бионтех " на сред 5 и 11 години с вярата да овладее почналия неотдавна нов растеж на случаите на болест, съобщи Ройтерс.

Четвъртата вълна на пандемията, която връхлетя Израел през юни, стартира да спада през септември. През миналите две седмици обаче коефициентът на репродукция на вируса, който остана под 1,0 в продължение на два месеца, стартира да нараства и в този момент мина символичния предел. Дневният брой на новите случаи също последователно набъбна през миналите няколко дни, като половината от записаните нови случаи в този момент са на деца, който са до 11-годишна възраст, предава Българска телеграфна агенция.

Близо 9,4-милионното население на Израел е релативно младо, с към 1,2 милиона деца на възраст сред 5 и 11 години. До ноември на тази възрастова група се падаха повече от една трета от новите случаи на ковид, съгласно данни на здравното министерство.

Учени и чиновници се съмняват, че страната може да реализира " стаден имунитет ", в случай че не имунизира децата. Но политици споделят също, че имунизацията на по-малки деца цели на първо място да отбрани тяхното здраве, а не просто да спре предаването на вируса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР