Израел вече е преброил 138 заложници, държани от бойци в

...
Израел вече е преброил 138 заложници, държани от бойци в
Коментари Харесай

Нови данни за броя на заложниците, които държи Хамас в Газа

Израел към този момент е преброил 138 заложници, държани от бойци в Газа, откакто прибавиха към листата едно лице, което преди този момент се смяташе за изчезнало след офанзивите на Хамас на 7 октомври, съобщи Агенция Франс Прес.

Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху даде обновения брой, само че не даде детайлности по отношение на 138-ия доказан пленник или по какъв начин израелските управляващи са съумели да ревизират статута му.

Преди това израелски публични лица бяха декларирали, че 137 заложници към момента се намират в Ивицата Газа, в това число 20 дами и 2 деца.

Според формалните лица 240 души - израелци и чужденци - са били отвлечени от палестинските бойци, които на 7 октомври нахлуха в южната част на Израел и направиха набези, при които починаха 1200 души, най-вече цивилни.

Израел отговори с интензивна военна акция, целяща да отстрани ислямистката формация Хамас, която управлява Газа, и от 27 октомври изпрати сухопътни сили в тесния палестински анклав.

По данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето опустошителното принуждение е лишило живота на близо 16 000 души в Газа.

В рамките на седемдневното помирение, което стартира в края на ноември, от плен в Газа бяха освободени 105 заложници, в това число 80, които бяха освободени в подмяна на 240 палестински пандизчии в израелски затвори.

Петима заложници бяха освободени преди примирието, в това число един, избавен по време на израелска интервенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР