Израел ще проведе операция срещу Хамас в южния град Рафах

...
Израел ще проведе операция срещу Хамас в южния град Рафах
Коментари Харесай

Израел ще влезе в Рафах независимо дали ще има споразумение

Израел ще организира интервенция против " Хамас " в южния град Рафах в Газа без значение дали ще бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложници, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от Ройтерс.

" Идеята, че ще прекратим войната, преди да бъдат реализирани всички нейни цели, е изключена ", съобщи Нетаняху.

Нетаняху съобщи, че Израел ще влезе в Рафах, с цел да унищожи намиращите се там батальони на групировката " със или без съглашение ", отбелязва Асошиейтед прес. Израел и " Хамас " договарят за съглашение за преустановяване на огъня, което има за цел да освободи заложниците и да облекчи до известна степен ситуацията на палестинците в обсадения анклав.

Нетаняху даде обещание да реализира " цялостна победа " във войната и се сблъска с натиска на сътрудниците си от националистическото ръководство да стартира атака в Рафах, който съгласно Израел е последната огромна цитадела на " Хамас ".

През последните дни набъбнаха очакванията, че страните могат да реализират съглашение, което да предотврати израелско навлизане в Рафах, където обитава над половината от общо 2,3 милиона поданици на Газа.

Нетаняху неведнъж е отхвърлял прекратяването на войната в подмяна на освобождение на заложници и твърди, че настъплението към Рафах е от решаващо значение за унищожаването на бойците след нападението им против Израел на 7 октомври, което провокира спора. Правителството му може да бъде подложено на рецензии, в случай че той се съгласи на подписване на договорка, защото членове на кабинета твърдо желаеха офанзива против  Рафах.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР