Израел ще обучава пилоти от нашите военновъздушни сили, това е

...
Израел ще обучава пилоти от нашите военновъздушни сили, това е
Коментари Харесай

Израел ще обучава пилоти на гръцките ВВС

Израел ще образова водачи от нашите военновъздушни сили, това е споделил гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос, написа атинският в. Катемерини.

Ръководителят на силовото ведомство през днешния ден е декларирал, че държавните управления на двете страни са постигнали съглашение за преустройството на летището в град Каламата (в южната част на членка на Европейския съюз и НАТО) в център за подготовка на военни летци. Договореността е била подписана след петмесечни договаряния.

Както уточни изданието, предлагането на еврейската страна е било по-добро от това на Канада. Гърция се е задължила да заплати на Израел сумата от 1,365 милиарда евро за 22-годишен интервал.

Новината за стратегическото съглашение е пристигнала на фона на следващия случай във въздушното пространство на Гърция. Днес военни самолети на Атина са били вдигнати поради това, че елементи на турските Военновъздушни сили са прелетели над дребния остров в Егейско море Атропофаги (до турския бряг).

Катемерини добави, че в сряда се е очаквало гръцкият президент Катерина Сакеропулу да посети островчето и да беседва с единствения му гражданин Ринио Кацотурки.

Гърция и Израел от години са открили тясно съдействие във военната област. Така да вземем за пример, двете страни през май 2020 година са подписали съглашение за доставка на създадени в близкоизточната страна дронове.

Турция е била първата мюсюлманска страна, признала Израел (март 1949 г.). Въпреки че двете страни са открили дипломатически връзки, сред тях имат основни несъгласия. Анкара изключително през последните десетина години е засилила обвиняванията към еврейската страна в гонене на мюсюлманите в Палестина.

Преди към две години държавното управление на Бенямин Нетаняху от своя страна е обвинило Реджеп Ердоган в поддръжка на терористичната палестинска формация ХАМАС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР