Израел се сблъска с ново предизвикателство в усилията си да

...
Израел се сблъска с ново предизвикателство в усилията си да
Коментари Харесай

Ето коя е новата любима криптовалута на терористичните организации

Израел се сблъска с ново предизвикателство в напъните си да ограничи финансирането на подкрепяни от Иран войнствени организации като Хамас и Хизбула. Това предизвикателство идва от бързото разгръщане на мрежата за криптовалути Tron.

Tron, изпреварвайки Биткойн по експедитивност и доходност, се трансформира в желана платформа за финансови прехвърляния, свързани с групировки, обозначени като терористични организации от разнообразни страни, в това число Израел и Съединени американски щати. Няколко специалисти в региона на финансовите закононарушения и блокчейн следствията означиха прекосяването към Tron, което е видно от увеличените конфискации на Tron портфейли в Израел спрямо Биткойн.

Merkle Science, основана в Ню Йорк компания за разбор на блокчейн, изясни тази смяна с по-бързото време за транзакции, по-ниските такси и стабилността на Tron. Израелските управляващи, по-конкретно Националното бюро за битка с финансирането на тероризма, са замразили 143 портфейла на Tron сред юли 2021 година и октомври 2023 година, за които се счита, че са свързани с посочени терористични организации или съществени терористични закононарушения.

Забележително е, че насочването към Tron портфейли се усили доста тази година, като многочислените конфискации са свързани с групировки като ливанската Хизбула и палестинския Ислямски джихад, съдружник на Хамас, участващ в спорове с Израел.

Въпреки изказванията за индиферентност от страна на представителите на Tron, контролът от страна на Израел се ускори след конфискуването на сметки, свързани с основаната в Газа компания за продан на пари – Dubai Co, за която се счита, че има връзки с Хамас.

Въпреки че засегнатите от тези запори лица отхвърлят каквато и да е връзка с групировките, дейностите на Израел са част от напъните за секване на средства, ориентирани към тези организации, за които се твърди, че са подкрепяни от Иран.

Въпреки че ирански компании и преди са употребявали Tron, с цел да заобикалят глобите на Съединени американски щати, точната връзка сред Tron и тези неразрешени групи остава сложна за определяне заради присъщата на транзакциите с криптовалута анонимност. Освен това наподобява, че Tether ( USDT ), постоянна монета, господства при транзакциите в мрежата на Tron.

Въпреки по-ниската си обществена известност спрямо Биткойн, възходът на Tron в улеснението на транзакциите за такива организации се дължи на относително по-ниските такси и потреблението на постоянни монети за опазване на цената на прехвърляните активи.

Експертите подчертаха, че до момента в който блокчейнът на Биткойн е по-строго следен, Tron в началото е минавал под радара, осигурявайки сляпо леке за такива транзакции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР