Израел с дарение от близо два тона маски, респиратори и

...
Израел с дарение от близо два тона маски, респиратори и
Коментари Харесай

Защо Израел е сочен за пример в борбата с COVID-19

Израел с подаяние от близо два тона маски, респиратори и консумативи на „ Пирогов “. Пред bTV посланикът Йорам Елрон разяснява за какво Израел е апетитен за образец в битката с пандемията.

– В новините по света Израел е за образец във връзка с битката с ковид и равнището на имунизация. Как ще обясните рецептата?

– Стратегията е в две направления – да поставим оптимални старания за опазване на здравето на хората и в това време да сме сигурни, че стопанската система няма да пострада, както и да предотвратим, доколкото е допустимо, локдаун. Правителството се стреми към високо равнище на имунизация през цялото време. 4 милиона души са с втора ваксина, а съвсем два милиона към този момент имат трета доза.

– Как успяхте да убедите толкоз доста хора да се имунизират? В България е тъкмо противоположното.

– Ние сме страна, която е настроена добре към имунизирането. Хората схващат значимостта и преимуществата. Не единствено държавното управление убеждава хората да го се ваксинират, само че и хората се стимулират между тях. В началото беше проба – неточност. Това е нещо ново, феномен. Опитваш дали избрана тактика работи. Ако не работи, пробваш друга.

– Има ли доста дезинформацията в Израел?

– Винаги има, само че хората в Израел схванаха кое е вярното в тази обстановка. Бяхме първите, които започнаха да ползват бустерна доза, първите, които започнаха да имунизират деца. Бяхме пионери, по този начин да се каже. И виждаме, че резултатите са доста положителни.

– А по какъв начин се борихте с дезинформацията?

– Ще ви дам образец. Първите, които се имунизираха, бяха министър председателят, президентът, министърът на опазването на здравето. Личният образец убеди хората. Имаше огромна акция

– Има хора, които споделят: Вижте Израел, всички са имунизирани и отново има ограничения и се разболяват. Как бихте дали отговор на това?

– Дори да се разболеете, признаците са леки. Особено след бустера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР