Израел обвини агенцията на ООН палестинските бежанци (UNRWA) , че

...
Израел обвини агенцията на ООН палестинските бежанци (UNRWA) , че
Коментари Харесай

Израел и ООН си размениха обвинения за „тероризъм“ и „мъчения“

Израел упрекна организацията на Организация на обединените нации палестинските бежанци (UNRWA), че е наела стотици " терористи ". Агенцията, на собствен ред, твърди, че израелските управляващи са измъчвали някои от чиновниците ѝ, до момента в който напрежението в Газа ескалира.


UNRWA е в центъра на разногласия, откогато през януари Израел упрекна към дузина нейни чиновници в присъединяване в нападението на Хамас против Южен Израел на 7 октомври.

Израелските военни обявиха, че в UNRWA работят " над 450 терористи ", принадлежащи към групировки, в това число Хамас.

" По данни на разузнаването над 450 терористи, принадлежащи към терористични организации в линията Газа, основно към Хамас, работят и в UNRWA ", се споделя в изказване на военните.

Военните също по този начин разгласиха записи, които съгласно тях са на " терорист, работещ като преподавател по арабски език в учебно заведение на UNRWA, който разказва влизането си на израелска територия и декларира, че държи израелски заложнички ".

На фона на разногласията, Израел реши да отзове своя дипломат в Организация на обединените нации за „ незабавни съвещания “. Като причина беше посочено, че Израел счита, че Организация на обединените нации е пробвала да " заглуши " информация за полово принуждение от страна на Хамас.

" Наредих на нашия дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан да се върне в Израел за незабавни съвещания по отношение на опита да се заглуши информацията за всеобщите изнасилвания, осъществени от Хамас и неговите сътрудници на 7 октомври ", съобщи външният министър Израел Кац в обществената мрежа X.

Говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш отхвърли да е имало опит за потулване на отчет за половото принуждение от страна на Хамас против израелци.

" Работата беше осъществена задълбочено и експедитивно. По никакъв метод, под никаква форма и никога генералният секретар не е направил нищо, с цел да резервира отчета " спокоен ". Всъщност отчетът се показва обществено през днешния ден ", съобщи представителят на Гутериш Стефан Дюжарик./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР