Израел и бунтовници в ивицата Газа засилиха нападенията един срещу

...
Израел и бунтовници в ивицата Газа засилиха нападенията един срещу
Коментари Харесай

Ескалират ракетните удари между Израел и Газа

Израел и бунтовници в линията Газа ускориха нападенията един против различен в едни от най-интензивните офанзиви между тях от последните години.

Палестинските бойци са изстреляли над 450 ракети към израелска територия през уикенда. Мнозина са били хванати, само че един израелец е бил погубен. На собствен ред Тел Авив е поразил към 220 цели в линията Газа, при което са починали осем палестинци, измежду които жена и дете.

Относно известията за убитите бременна палестинка и дребната ѝ щерка, по-късно бе конкретизирано, че починалата е била вуйна на детето, а израелската войска разгласи, че двете са починали от оръжия, употребявани от " Хамас " и, след които и бременна жена и малко момиче – нейна племенничка. Предишни информация бяха, че са майка и щерка.

Палестинските здравни управляващи споделиха, че има 70 ранени палестинци, а в Израел службите за незабавна помощ са оказали здравна помощ на 83 души, някои с рани от шрапнели, други, потърпевши до момента в който бягали към убежищата, а трети в положение на мощен потрес.

В неделя израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че е наредил на военните да " продължат всеобщите си удари по терористични детайли в линията Газа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР