Изпращаме много успешно лято и резултатите ще бъдат обявени съвсем

...
Изпращаме много успешно лято и резултатите ще бъдат обявени съвсем
Коментари Харесай

Павлин Косев: Успешно лято 2022! По-важно от лукса за туристите е преживяването и емоцията!

Изпращаме доста сполучливо лято и резултатите ще бъдат оповестени напълно скоро по време на идното ревю " Туризъм Експо-Дестинация Варна “ под мотото " Възможности, нововъведения, адаптивност “, което още веднъж събира сектора и институциите от 7 до 9 октомври в Grand Mall Варна. По-важно от лукса за туристите е да докоснеш сърцето им, да имат прекарване и страсти. Това заяви за Varna24.bg Павлин Косев, ръководител на ВАРХ.

Той акцентира, че шестото издание на експото е отдадено на нововъведенията в туризма, където ще бъдат показани най-актуалните оферти от всички браншове в туризма.

" Варна изпраща едно сполучливо лято, изпълнено с доста провокации и много мъчно. Най-голямата компликация беше неналичието на предвидимост. В бизнеса е доста мъчно, когато не можеш да предвидиш разноските, най-много разноските за електрическа енергия,  които са най-големи, разноските за вода, за хранителни артикули, които всекидневно нарастваха. Когато не можем да предвидим себестойността на продукта мъчно можем да ценообразуваме. Търсихме всевъзможни нетрадиционни начини да се оправим с това. Приходите ни са много по-високи от 2019 година, само че облагата ни е по-ниска поради разноските.  Не можем да си позволим да подвигаме цените към клиентите фрапантно по отношение на разноските ни, с цел да не ги загубим. Не бива да забравяме, че инфлацията не е единствено за бизнеса, само че и за клиентите ни. Цената постоянно има значение, изключително, когато в интервал на инфлация на хората им се обезценяват спестяванията. Имахме клиенти, които обичайно почиват седмица, в този момент пристигнаха за няколко дни.

Със сигурност мога да кажа, че туристите не ги интересуваше и даже с подигравка гледаха на новините за бомби в Черно море, войната не беше фактор, който ги притесняваше. Имахме туристи, които идвайки тук бяха сюрпризирани, че във Варна " няма война “. Някой популяризира информация, че при нас има военни дейности, че тук гъмжи от военна техника и униформени.  Дали тази информация стига съзнателно или не, няма по какъв начин да знам. Да не забравяме, че конкурентните ни дестинации като Гърция, Турция и Кипър сигурно вършат всичко допустимо да притеглят наши клиенти ", разяснява ръководителят на ВАРХ.

Павлин Косев с наслада заяви, че това лято във Варна е имало доста нови туристи.

" Пазарния микс включваше туристи от Америка и Япония, не в тези размери като от Румъния, Полша, България. Другата седмица откриваме ревюто " Туризъм Експо-Дестинация Варна “. Лично министърът на туризма Илини Димитров ще открие форума, ще бъде изнесена забавна информация за броя на туристите, посетили Варна и района, в какво сме съумели, какви са проблемите и вероятностите пред сектора. По моя информация над 3,3 млн. туристи са обслужени в миналия сезон, като 1,7 млн. са българи.  Интересна е тематиката за маркетинговите тактики. Много медии тръбят, че било по-евтино да отидеш в Турция или Гърция на отмора даже по отношение на разноските, направени вкъщи. Негативната акция, която заливаше България, беше умишлена. Страната ни има неповторими благосъстояния, както в зимните, по този начин и в летните курорти, които оферират винен, културен, СПА и всевъзможен различен туризъм. На този стадий ние излизаме от книгите за хотелиерство и се оправяме гъвкаво и адаптивно по отношение на събитията и провокациите на динамичната бизнес среда “, разяснява Косев.

Той призна, че две години коронавирус рецесия накара доста от чиновниците в туристическия отрасъл да намерят ново занятие и препитания, само че е оптимист, че ще има завръщане на фрагментите.

" Да работиш в туризма е идея и прекарване, което е вълнуващо. Аз одобрявам моите посетители със саксофон. Всеки търси нещо неповторимо. За България няма друго място, където основния управител посреща новите туристи свирейки.  Това допира сърцата. Защото екскурзианта към този момент не желае разкош, той желае прекарване, желае атмосфера, желае отношение. Туристите не желаят велики и комплицирани неща.  Определено през годините качеството, което екскурзиантът е търсил като комфорт на хотелската стая или особено меню с някаква страхотна презентация, това към този момент не е най-важното за актуалния екскурзиант. Днес той желае страст! Това, че аз мога да изсвирвам и го върша е плюс, който дава отражение “, добави Павлин Косев.

Според него отживялост е максимата, че клиентът постоянно има право.

" Влизайки в една страна, в един курортен комплекс или хотел, екскурзиантът би трябвало да се преценява с разпоредбите, да съблюдава дисциплинираност и политика. Има право, когато е прав. Но не постоянно и не непременно. Не може да прави каквото си желае в хотела или на плажа. Нужно е почитание към личния състав. Що се отнася до въпроса ви дали доста сътрудници не устояха на коронавирус обстановката в бизнес проект, считам, че рецесията занапред следва. Много е значимо мениджмънта на всеки един хотел или заведение доста добре да може да си направи сметката, тъй като доста бързо се трансформират цените, а в това време има подписани контракти с сътрудници, които имат клаузи за неустойки при смяна. Трябва да се подхожда нетрадиционно и това е една от тематиките на идната конференция “, добави Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР