Използването на агресивни избелващи пасти, отварянето на различни опаковки и

...
Използването на агресивни избелващи пасти, отварянето на различни опаковки и
Коментари Харесай

Отваряте капачки със зъби? Спрете , вредно е!

Използването на нападателни избелващи пасти, отварянето на разнообразни опаковки и бутилки със зъби и навикът да се дъвче лед са измежду не толкоз очевидните аргументи за увреждането на зъбния гланц, съгласно експертка от Съединени американски щати, представена от Таймс Нюз Ю Кей.

Специалистка по естетична стоматология Шахира Саад отбелязва, че доста хора употребяват избелващи пасти, с цел да получат зъбите им по-бързо стремежи по-светъл колорит. В след това време все по-голяма известност придобива черната паста за зъби с деен въглен. 

Саад предизвестява, че сходни средства са прекомерно нападателни - абразивните (твърди) частици в тях надраскват горния пласт на емайла, оставяйки микропукнатини. По-късно, когато човек употребява оцветяващи храни като кафе, шоколад, плодове и зеленчуци, оцветителят може да попадне в тези пукнатини, което води до пожълтяване на зъбите.

Освен това когато дентинът - твърдата тъкан, която съставлява по-голямата част от зъба, е изложен на абразивни субстанции, чувствителността на зъбите се усилва.

Специалистката предлага също по този начин хората да се отърват от навика да отварят разнообразни опаковки и бутилки и да късат хартия и торбички със зъби. Това може да докара до нащърбяване на повърхността им.

Дъвченето на кубчета лед също е нездравословно за емайла, чието увреждането прави зъбите по-чувствителни към топлота и мраз и по-малко устойчиви на кариес. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР