Изплащането на надлимитната дейност на болниците ще бъде сериозна крачка

...
Изплащането на надлимитната дейност на болниците ще бъде сериозна крачка
Коментари Харесай

БЛС: Изплащането на надлимитната дейност на болниците ще бъде сериозна крачка напред

Изплащането на надлимитната активност на лечебните заведения ще бъде сериозна крачка напред. Това съобщи ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров във връзка обсъжденията на Надзорния съвет на НЗОК да изплати разсрочено надлимитната активност на лечебните заведения.

„ Това би дало опция на мениджърите на лечебните заведения да покачат заплатите и освен това – би подсигурило пред кредиторите платежоспособността на лечебните заведения “, сподели още той, оповестиха от пресцентъра на БЛС.

Д-р Иван Маджаров добави, че съсловната организация неведнъж е упорствала да се изплати надлимитната активност на лечебните заведения.

„ Нещо повече - на 70-ия Извънреден събор на БЛС беше решено да се упорства изплащането на 153- те млн. лева да стане с икономии осъществени от бюджета за болничната помощ за 2019г., което мнение съсловната организация ще продължи да отстоява. В противоположен случай за заплащането на надлимитната активност на лечебните заведения след извоювани правосъдни каузи ще са нужни повече от действително дължимите средства “.

Принципната позиция на БЛС е, че разноските за лекуване на пациенти, които са направени и регистрирани към НЗОК, би трябвало да бъдат изплащани навреме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР