Изпепеляващите горещини в Италия доведоха до затварянето на редица летища

...
Изпепеляващите горещини в Италия доведоха до затварянето на редица летища
Коментари Харесай

Огнен ад в Италия: Затварят летища, евакуират жители и туристи

Изпепеляващите горещини в Италия доведоха до затварянето на редица летища в страната и евакуация на локални поданици и туристи. Пътуващите са предизвестени за заплаха от горски пожари на известния остров Сицилия, оповестява профилираният уебсайт SchengenVisaInfo.com.

Горските пожари на остров Сицилия се разраснаха поради мощните ветрове, застрашавайки живота на жителите и почиващите в района. Освен това през последните седмици доста летища в района бяха затворени поради огнените стихии, вилнеещи в непосредствена непосредственост до аерогарите.

Летище Палермо беше затворено при започване на предходната седмица, откакто три села в покрайнините бяха обхванати от горски пожари.

Огънят нанесе вреди и на постройката на терминала на летище Катания, заради което то също бе отчасти затворено. Наред с всичко друго, управляващите се притесняват от големите стопански загуби за туризма.

Отбелязва се, че това лято на острова бяха регистрирани рекордно високи температури. Преди броени дни в Катания бяха регистрирани 47,6 градуса по Целзий.

Местни медии оповестяват, че пожарникарите са съумели да потушат огромни огнища на горски пожари, само че пламъците към градовете Палермо, Месина и Катания бушуваха в продължение на доста дни.

Трима души починаха в този регион заради неспособност за евакуация. Значителни са и материалните вреди. В Палермо огънят обхвана черква от XV век. Според локалните управляващи горските пожари са предизвикали вреди за 260 милиона евро.

" Хората не могат да дишат – толкоз доста е нечист и парещ въздухът, принудени са да излизат на открито, тъй като къщите им горят “, споделя един от локалните поданици, цитира " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР