Изпълнителят на проекта ще бъде финансиран с 25 милиона долараВоенните

...
Изпълнителят на проекта ще бъде финансиран с 25 милиона долараВоенните
Коментари Харесай

Носимо устройство за US армията ще открива Covid-19

Изпълнителят на плана ще бъде финансиран с 25 милиона $

Военните на Съединени американски щати незабавно се нуждаят от носимо устройство за разкриване на инфектирани с Covid-19
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската войска желае да разполага със особено носимо устройство, което открива носители на ковид COVID-19, даже когато още са предсимптомна фаза, заяви CNN.

За изработката на сходно устройство военните са се обърнали към софтуерните компании с предложение, което включва в началото финансиране в размер на 25 милиона $.

US армията се нуждае незабавно от създаване на бързо и тъкмо носимо диагностично устройство за разкриване на предсимптомните случаи на COVID-19, за следене и попречване на разпространяването на вируса.
още по тематиката
Устройството, без значение по какъв начин се носи (на тялото, врата или пояса), би трябвало да може да открива проблеми с дишането на своя собственик, молекулярни биомаркери от въздействието на вируса върху тялото и даже съществуване на антитела.

Засега няма информация дали някоя компания се е заела с плана на американската войска. Не е ясно дали въобще е допустимо в къси периоди да бъде основано устройство, което дава отговор на условията.

Медицински екипи по целия свят работят по основаване на ваксина за Covid-19 и е доста евентуално човечеството да разполага с такава ваксина в идващите 2-3 години. В последна сметка може да се окаже, че армията на Съединени американски щати няма да се нуждае от носимо устройство за разкриване на носителите на вируса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР