Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен определи като

...
Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен определи като
Коментари Харесай

Д-р Васислав Петров: Атаката срещу мен е лична, сливенската болница стои добре финансово

Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “- Сливен дефинира като персонална офанзива против него - шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето в оставка, оповестиха от лечебното заведение.

Д-р Петров отхвърли обвиняванията за нарушавания в областта на публичните поръчки като несъстоятелни и е безапелационен, че през последните четири години не са установени нередности от проверяващите органи във връзка с извършени публични поръчки и документите по тях.

„ Смятам, че офанзивата е персонално против мен. Болницата стои добре. Приемам го по този начин, тъй като като ръководител на Сдружението на регионалните лечебни заведения съм казвал своето мнение неведнъж пред Министерството на здравеопазването, пред НЗОК и Здравната комисия в Народно събрание, че това, което се прокарва като политика по отношение на регионалните лечебни заведения, ще докара до внезапно утежняване на тяхното финансово положение до края на годината “, сподели доктор Петров.

По думите му, няма издадени актове нито на изпълнителния шеф, нито на длъжностни лица от болничното заведение. Преди повече от четири години е открито нарушаване от АДФИ за задържане на гаранция повече от 30 дни, за което шефът е платил санкция от 100 лв..

По отношение на обвиняванията за невзети ограничения при откритите случаи на фиксиране на деца в Педиатричното поделение доктор Петров съобщи:

„ След този случай беше осъществена инспекция от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ и Държавната организация за протекция на детето. Бяха дадени рекомендации какво в допълнение можем да включим към Правилника за вътрешния ред на болничното заведение, с цел да се регламентира ясно за какво, по кое време, по какъв начин и за какъв брой време може да бъде закрепено дете при венозна инфузия. Направихме корекции на всички документи.

Изготвихме напълно нов устав, в който в детайли описахме всичко това и не виждам за какво бивам упрекнат, че в нашите правилници това го има. Трябва да го има в правилника на всяка болница, тъй като тези случи са за деца, които са без майки и е рисково да бъдат оставени сами с включена венозна инфузия. Бяха наложени дисциплинарни санкции на цялата промяна, която е била на работа, на началника на отделението и старшата здравна сестра за несбъднат надзор. Сега се вършат ежеседмични инспекции от зам.-директора по медицинските действия и основната здравна сестра, както и ежедневни инспекции от старшата сестра и началника на отделението. Считам, че сме подхванали всички ограничения, с цел да се приключи тази процедура “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР