Изпълнителният директор на AT&T Рандал Стивънсън обяви, че компанията не

...
Изпълнителният директор на AT&T Рандал Стивънсън обяви, че компанията не
Коментари Харесай

САЩ заведе дело срещу сливането на АT&T и Time Warner

Изпълнителният шеф на AT&T Рандал Стивънсън разгласи, че компанията не се отхвърля от сливането с Time Warner.

Още по тематиката
Милиардерски консорциум за съдебномедицинска експертиза

Някои от най-богатите хора в Чехия и Словакия желаят да купят притежателя на bTV
16 ное 2017
Продажбата на CNN е изискване за сливането на Time Warner и AT&T

Личната омраза сред президента на Съединени американски щати и CNN би усложнила още повече договорката
12 ное 2017 Притеснението на министерството е, че сливането на AT&T и Time Warner ще докара до основаването на компания с прекомерно доста власт в медийния бранша. Министерството на правораздаването в Съединени американски щати е завело дело против AT&T поради договорката по закупуването на Time Warner, която беше оповестена в края на предходната година, написа Bloomberg. Изпълнителният шеф на AT&T Рандал Стивънсън разгласи, че няма да се откаже от договорката и крайното решение ще бъде взето от съда. Съдебно дело е измежду най-крайните ограничения против най-голямата оповестена договорка през 2016 година и слага под подозрение нейната орис.

" Това дело разтегля самата концепция за регулаторната интервенция до разкъсване ", разяснява Стивънсън след изказването на министерството. Той остави отворена малката врата за извънсъдебно съглашение, което съвсем несъмнено би включвало обособяване на някои звена от Time Warner. Въпреки това, Стивънсън държи, че няма да се стигне до продажба на CNN, за каквото изискване се заприказва преди дни, само че в последна сметка беше отречено и от страна на Вашингтон, и от страна на компанията. Адвокатът на AT&T Даниел Петрочели добави, че компанията е подготвена да влезе в правосъдната зала допустимо най-скоро, в период от два месеца.

Притеснението на министерството е, че сливането на AT&T и Time Warner ще докара до основаването на компания с прекомерно доста власт в медийния бранша. Това беше обявено от Макан Делрахим, който сега оглавява антитръстовото звено на министерстовто.

Въпрос за доста пари

Ако се стигне до съд, каквито наподобява са настройките и на двете страни, AT&T ще търси бързо решение. В случая то би трябвало да бъде взето преди 22 април 2018 година, след която дата AT&T и Time Warner не могат да се откажат от договорката между тях, без да платят солидни санкции. " AT&T сигурно ще се бори за тази договорка ", разяснява Джонатан Чаплин, анализатор от New Street Research.

Това е и първото огромно антитръстово дело, заведено от администрацията на Доналд Тръмп. Допреди месец договорката вървеше към утвърждение, като наподобява, че завоят идва след назначението на Делрахим отпред на антитръстовото звено. " Това обединение ще навреди на американските консуматори ", разяснява той в понеделник. " Сметките за телевизия ще са по-високи, ще има по-малък избор и по-малко благоприятни условия за клеитнтите. " Самият Тръмп се бе оповестил срещу договорката още през 2016 година, когато беше претендент за президент. Това беше една от дребното тематики, по които Тръмп имаше най-малко отчасти единодушие с съперника си Хилъри Клинтън.

Делрахим желае AT&T и Time Warner да се разделят с някои от активите си, с цел да се стигне до изцяло обединение. Едно от желанията на администрацията е Time Warner да продаде звеното си Turner Broadcasting, което включва в портфолиото си каналите CNN и TNT. Друг актив, който администрацията желае, е DirecTV, дотавчикът на сателитна телевизия, който беше закупен от AT&T през 2015 година

Ако се стигне до продажба на активи, може да се появи и българска диря. В момента bTV Media Group е благосъстоятелност на CME, която е благосъстоятелност на Time Warner. Според информация на " Капитал ", Time Warner и сега търси опция да се раздели с европейския си бизнес.

Изненада за AT&T

Стивънсън разяснява, че е сюрпризиран от развиването на събитията. " Когато обявихме договорката, най-хубавите правни специалисти в страната се съгласиха, че тя ще бъде утвърдена, тъй като ние даже не сме в един и същи бранш. Решението на министерството е невиждано и оттатък логиката ", сподели той.

Изпълнителният шеф на AT&T разяснява и това, което той назова " слона в стаята " - дали делото е поради откритата омраза сред президента Доналд Тръмп и CNN. " Честно казано, не знам. Но никой не би трябвало да бъде сюрпризиран, че тези въпроси се задават. " Ако се стигне до правосъдната зала, от AT&T ще изискат разпечатка от диалозите сред Белия дом и Министерството на правораздаването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР