Изпълнителният директор на Airbus Гийом Фори заяви в интервю за

...
Изпълнителният директор на Airbus Гийом Фори заяви в интервю за
Коментари Харесай

Шефът на Airbus пак пали фитила на търговски спор с допускане на държавна подкрепа за нови самолети

Изпълнителният шеф на Airbus Гийом Фори съобщи в изявление за Financial Times, че европейският авиационен тръст може да се нуждае от държавна поддръжка за основаването на нови модели самолети. Именно държавните дотации за производителите на самолети станаха причина за комерсиалния спор сред Европейски Съюз и Съединени американски щати през 2019 година

„ Airbus има задоволително пари, с цел да създаде самолети, които би трябвало да заменят фамилията A320 в средата на 2030 година, “ сподели Фори пред изданието. Освен това компанията получава известна финансова поддръжка от европейските държавни управления за осъществяване на нужните проучвания. Ръководителят на компанията обаче не изключва, че в бъдеще, с цел да се осъществят стратегии за основаване на нови модели Airbus, „ може да е нужна известна поддръжка “ от страните от Европейски Съюз. В същото време Фори означи, че би предпочел такава поддръжка, както и преди, да бъде формализирана под формата на възвръщаеми вложения в стартирането на пазара - когато страната поема избран % от разноските за създаване на продукта, а компанията връща тези пари като % от продажбите.

„ Трябва да намерим подобаващи механизми за поощряване на вложенията от частния бранш и шерването на риска с държавните управления, с цел да подкрепим проектирането и създаването на нови авиационни стратегии, които ще декарбонизират аерокосмическия бранш “, сподели шефът на Airbus.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР