Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще
Коментари Харесай

Държавата изгражда бизнес инкубатор във Видин

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия ще построи бизнес развъдник във Видин. Това разгласи кметът на града Огнян Ценков по време на конференция обвързвана с плана " Трансгранично партньорство за поощряване на заетостта и придвижването на работната мощ ", който е съфинансиран от Европейския съюз.

Партньор на организацията в построяването на бизнес инкубатора ще е Регионалната асоциация за подкрепяне на дребните и средниje предприятия в румънския град Калафат. Инкубаторът ще бъде в съществуваща общинска постройка, от която е възложен един етаж за прилагане.

Целта на инкубатора е подкрепяне на трансграничната трудова подвижност. В него ще се организират семинари и образования, най-вече професионални и в разнообразни области.

Предвижда се образуване и осъществяване на панаир на труда, където вложителите и работодателите ще показват благоприятни условия за претовареност и бизнес в трансграничния район. С реализирането на плана ще бъдат подготвени над 1000 души в разнообразни курсове. Бизнес инкубаторът ще прави и непрекъснати курсове за търсещите работа в страната и чужбина.

Проектът е на стойност близо 452 хиляди евро, от които 384 хиляди евро са съфинансиране от Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР