Изпълнителната агенция по лекарствата обяви, че спира продажбата на 62

...
Изпълнителната агенция по лекарствата обяви, че спира продажбата на 62
Коментари Харесай

Внимание: Спряха от продажбата над 60 лекарства за сърце заради опасна канцерогенна съставка

Изпълнителната организация по медикаментите разгласи, че стопира продажбата на 62 продукта, предписвани при хипертония, инфаркт и сърдечна непълнота, тъй като има възможност да съдържат канцерогенна съставна част, оповестиха от институцията. Причината е във веществото валсатран, създадено от китайската Zhejiang Huahai и влагано от европейски фармацевтични производители.

Агенцията твърди, че на пазара има задоволително различни медикаменти, които могат да заместят неразрешените и предлага на пациентите да се извърнат неотложно към лекуващия си доктор. Уточнява се още, че не всички партиди с валсатран включват и канцерогенното вещество.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени артикули в Европейския съюз, които употребяват дейното вещество валсартан, за своето произвеждане, а те са уведомили регулаторните органи в Европейски Съюз, се споделя в известието.

Европейската организация по медикаментите и структурите в обособените страни работят взаимно, с цел да проучат степента на замърсяване при лекарствените артикули, съдържащи валсартан, и вероятното им влияние върху пациентите, които ги одобряват.

Списъкът с всички 62 блокирани медикаменти четете на Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР