Изпаднахме в леко абсурдна ситуация да бъде свалено едно правителство,

...
Изпаднахме в леко абсурдна ситуация да бъде свалено едно правителство,
Коментари Харесай

Анализаторът Емил Соколов: ИТН върви към пълен разпад, а третият мандат няма да отиде при БСП

" Изпаднахме в леко неуместна обстановка да бъде свалено едно държавно управление, след което хората, които са го свалили, да кажат – дано да не вървим на избори в този момент, в това число ГЕРБ, в това число Има Такъв Народ ".

Този коментар направи пред БНР политическият анализатор Емил Соколов. " Смяната на Кирил Петков с Асен Василев по-скоро препотвърждава досегашната линия на " Продължаваме Промяната " и дори я затвърждава. Това е по-скоро алегоричен жест – ние сме подготвени на доста дребни отстъпки, ще сменим претендента за министър председател, само че генералната линия във връзка с Русия, на финансовата политика и така нататък ще остане същата ", съобщи Соколов.

Според него шансът да се сформира кабинет на този стадий е 50:50. " По всяка възможност допълнението ще стане от депутатите на Има Такъв Народ. Вчера господин Трифонов написа много трогателен пост, в който пожелаваше на Кирил Петков и Асен Василев да се задавят с власт. Това звучеше сякаш господин Трифонов е подложен пред приключен факт. Разговорите, които са водени с депутатите му, по реакцията му, изглеждаше като че ли са били продуктивни за Политическа партия ", сподели той.

Партия Има Такъв Народ върви към безспорен разпад, счита Емил Соколов. Анализаторът е на мнение, че коренна смяна в идващия кабинет няма да има, само че " ще има тук-таме кадрови промени ".

" Кирил Петков и Асен Василев в последна сметка са двете страни на една и съща монета. Те работят в страховит синхрон ", безапелационен е политическият анализатор. " Дори да има леки кадрови промени, най-вероятно ще забележим дори сгъстяване на курса, който от Политическа партия следваха до момента ", предвижда той.

" Ако някъде ще има напрежение и конфликт, ще е обвързвано с Министерството на земеделието ", уточни анализаторът.

" Няма да се изненадам третият мандат да отиде в Движение за права и свободи или в Има Такъв Народ. При Българска социалистическа партия не мисля, че ще отиде. Ако Политическа партия не могат да сформират държавно управление, това значи, че и Българска социалистическа партия няма да успее, тъй като обединението там е една ", безапелационен е Емил Соколов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР