Изоставането е в шуменската община Венец заради неизпълнено разпореждане Близо

...
Изоставането е в шуменската община Венец заради неизпълнено разпореждане Близо
Коментари Харесай

800 домакинства чакат заявени дърва, горските наваксват по спешност

Изоставането е в шуменската община Венец поради неизпълнено предписание
Близо 1300 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставени на семействата от общините Никола Козлево, Хитрино, Венец и Каолиново през миналата седмица. На искащите в Никола Козлево са закарани 540 кубика, в Хитрино - 330 кубика, в Каолиново - 300 и останалите 130 кубика са за семейства в община Венец. Именно в последната община е най-голямо изоставането със доставяне на популацията с дърва, оповестяват от Североизточното държавно дружество.
От там прецизират, че наваксването с доставките е почнало през последната седмица, откакто шефът на ДЛС-Паламара Гюнай Кадиров е бил отхвърлен от поста, поради несъблюдение на предписание на управлението на СИДП добитите количества дърва да не се продават на компании, а предпочитано да се задоволят потребностите на локалното население преди зимния сезон. Заради това решение на Кадиров 800 семейства от 4 общини все още не са получили декларираните от тях дърва и ще посрещнат първите зимни дни на студено, регистрират от СИДП. В момента от стопанството се пробват да наваксат закъснението, като се употребява всеки безоблачен ден за работа в гората. На хората се оферират с изключение на цер и габър, и акация от квотата на заводите, с цел да не останат хората без отопление.
За управлението на СИДП снабдяването на популацията с дърва за огрев постоянно е било приоритет, тъй като в дребните обитаеми места постоянно през зимните месеци няма ток и фамилиите нямат друга опция, разясняват от предприятието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР