Изненадите на първия Мастърс на клей за сезона в Монте

...
Изненадите на първия Мастърс на клей за сезона в Монте
Коментари Харесай

Пореден шок в Монте Карло, непоставен сърбин е на финал

Изненадите на първия Мастърс на клей за сезона в Монте Карло не стопират. И въпреки всичко финалът там ще е със сръбско присъединяване, въпреки до директни спор за купата да не се собра международният номер едно Новак Джокович, а неговият съотечественик Душан Лайович.

Непоставеният тенисист отмъсти по най-хубавия метод за елиминацията на Ноле, откакто в профил на полуфиналите екзекутора му Даниил Медведев. В борба, траяла съвсем 100 минути, той хвърли следващата бомба в Княжеството, като надви със 7:5, 6:1.

А нищо не предвещаваше сходна развръзка. В първата част Медведев поведе с два пробива за 5:1 и сервираше за сета, виждайки се краен победител в него. Но тогава Лайович се активизира и направи повече от впечатляващ поврат.

Той завоюва 12 от идващите 13 гейма, с цел да победи в мача. Като първо навакса изоставането от два пробива в първия сет и след това осъществя и трети, с цел да може на собствен ред да сервира за него. И макар че пропиля два сетбола, в последна сметка затвори частта при 7:5 в своя изгода.

Във втория той продължи серията си, която доближи до 10 следващи гейма при 4:0 и водачество с два пробива. Единственият гейм за Медведев в този сет пристигна след два избавени брейкбола, само че все зашиса някакъв актив. И след 1:6 в него 10-ият подложен си потегли от шампионата след безславна загуба.

Това е първи край за Лайович на толкоз огромен шампионат и в неделя той ще се изправи или против големия любимец в конкуренцията Рафаел Надал, или против един от огромните препъникамъни за любимците Фабио Фонини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР