Изненади може да има само ако аз искам. Така премиерът

...
Изненади може да има само ако аз искам. Така премиерът
Коментари Харесай

Парламентарна демокрация в действие: Премиерът решава да има ли изненади при гласуване на оставките

„ Изненади може да има единствено в случай че аз желая. ” Така министър председателят Бойко Борисов е коментирал пред публицисти дали при идното гласоподаване на оставките на тримата министри в Народното събрание чака да има изненади и депутатите да не се съобразят с рокадите в кабинета.
 Депутат, обвързван с аферата  Кандидатът за вътрешен министър – повдигнат в Министерство на вътрешните работи от държавното управление на Орешарски  България не е парламентарна република и в никакъв случай няма да бъде
Коалиционните сътрудници в държавното управление - Обединени патриоти, както и депутати от ГЕРБ не утвърждават оставките на министрите. Първоначално водачите на " Атака " Волен Сидеров и на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов обявиха, че първо би трябвало да станат ясни аргументите за злополуката край Своге, в която починаха 17 души и по-късно да се търси виновност в тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. След среща на съдружния съвет в понеделник позицията им е, че въпреки всичко ще гласоподават за оставките им. 

От НФСБ пък са безапелационни, че няма да поддържат оставките, само че пък в това време били съгласни с новите препоръчани имена за освободените министерски кресла.

Преди дни и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че депутати от ГЕРБ не са съгласни с оставките на министрите. 

Във вторник министър председателят Борисов даде да се разбере, че Народното събрание ще одобри оставките на министрите. 

" На мен ми е най-мъчно, че променям тримата министри, тъй като съм ги отгледал от деца в партията ", съобщи Борисов, представен от " Фокус ". Той показал, че с Ивайло Московски и Николай Нанков имал прелестни връзки.

„ Но такава е обстановката, ние не сме от Българска социалистическа партия ”, прибавя Борисов, а на въпрос преодоляна ли е външната и вътрешната опозиция от ГЕРБ и съдружните сътрудници, той декларирал, че в никакъв случай не е имало такава.

„ Това е, че някой си споделя мнението и в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си. Нали виждате по какъв начин синхронизирано се приказва от няколко места - от Българска социалистическа партия и от президентството. По една и съща тематика с едни и същи думи. Това е чул Волен или това мисли - това е споделил ”, споделил Борисов.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи по-рано през днешния ден, че не чака министър председателят да бъде неодобрен " нито членовете на ГЕРБ, нито от някой различен ". Той изясни, че преди оставките да бъдат гласувани в Народното събрание, те били съгласувани от съдружните сътрудници. Той е безапелационен, че импортираните от премиера кадрови промени в държавното управление ще бъдат подкрепени от ГЕРБ. 

„ В партията нямаме терзания по отношение на решението, което е взел министър председателят, “ изясни той. „ Поели сме ангажимент дружно с ръководителя на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров тези оставки да минат, колкото се може по-бързо и да бъдат признати новите министерски имена “, посочи ръководителят на ГЕРБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР