Изнасилвачите и крадците ще избегнат затвора, тъй като в затворите

...
Изнасилвачите и крадците ще избегнат затвора, тъй като в затворите
Коментари Харесай

Заради липса на места: Оставят на свобода изнасилвачи и крадци във Великобритания

Изнасилвачите и крадците ще избегнат пандиза, защото в пандизите няма място съгласно фарса на торите. На съдиите е подредено да отсрочват произнасянето на присъди от идната седмица в обезверен опит да понижат броя на пандизчиите, до момента в който министрите обмислят опцията за ранно освобождение на нарушителите.

Изнасилвачите и крадците ще избегнат незабавното изпращане в пандиза, тъй като в страната липсват места в пандизите. На съдиите беше подредено да отсрочват произнасянето на присъди от идната седмица в обезверен опит да понижат броя на пандизчиите.

Лорд Едис, върховен ръководител на съда в Англия и Уелс, предложи да се отсрочат чуванията на нарушители, които сега са под гаранция, заради опасения, че няма да има място за тях, в случай че получат присъда в пандиза. The Times оповестява, че министрите обмислят и опцията за предварително освобождение на пандизчии, с цел да се облекчи обстановката.

Лейбъристите обявиха, че е " безусловно неоправдателно обвиняване за положението на нашите затвори, че това държавно управление на торите не е в положение нито да вкара нарушителите в пандиза, нито да ги задържи там " . Министърът на правораздаването в сянка Шабана Махмуд съобщи: " Затворите са пренаселени и са се трансформирали в разплодник на още по-голяма престъпност. Правителството нееднократно е било предупреждавано за провокациите, свързани с броя и изискванията в пандизите. Това, че след 13 години ръководство те не са създали нищо, с цел да се оправят с този проблем, е ужасяващ неуспех от тяхна страна. "

Starting next week, convicted rapists in the UK will be SPARED JAIL in an apparent effort to combat prison overcrowding.

“We have been told that this is a short-term measure, but nobody knows what that means, " one judge said.
— ThePublica (@ThePublicaNow)
Високопоставен арбитър от Кралския съд съобщи пред " Таймс ", че на съдиите е било " наредено/силно насърчено " да не изпращат в пандиза обвинен, който се явява пред тях под гаранция, с цел да не се усилва броят на пандизчиите. " Беше ни казано, че това е " краткосрочна мярка ", само че никой не знае какво значи това ", споделиха те.

Съдията съобщи, че " най-голямата им угриженост " е обвързвана с това, че обвинени, наказани за обезчестяване, остават под гаранция, вместо да бъдат бързо вкарани в пандиза. " Какво ще направя, в случай че правосъдното жури признае някого за отговорен [за изнасилване] ", попитаха те. " Дали да освободя това лице, което в този момент е наказано, назад в общността, където жертвата може да го види? Какво ще си намерения жертвата? "

Данните на Министерството на правораздаването демонстрират, че към предишния петък броят на пандизчиите в Англия и Уелс е 88 016, което е единствено с 654 души по-малко от планувания потенциал. През юни тогавашният министър на правораздаването Доминик Рааб написа писмо до Лорда на висшите съдии, с цел да предложи на съдиите да вземат поради пренаселеността на пандизите, когато произнасят присъди или вземат решение дали да задържат хора под стража.

По-рано тази година водачът на камион Фабиан Греко получи условна присъда за това, че е блъснал и ритнал мъж при случай на пътя, заради " натиска върху затворническото общежитие ". Арие Али, трафикант на хора, който хвърли чаша с вряща гореща течност по чиновник на пандиза, също избегна присъда заради опасения за претъпканост.

Convicted rapists will be SPARED jail in the UK next week, after crown court judges were told that prisons are too full.

Judges have been told not to sentence rapists and burglars currently facing imprisonment as the prison population has reached bursting point.

Instead,…
— Oli London (@OliLondonTV)
По време на явяването си пред комисията по правораздаване през юли министърът на правораздаването Алекс Чок призна, че има " мощен напън " върху потенциала на пандизите, само че настоя, че " постоянно ще има задоволително места в пандизите, с цел да се обезпечи сигурността на английския народ ". Месец по-късно Mirror разкри, че той е поръчал изследване дали гласоподавателите считат, че си коства да се държат в пандиза разнообразни типове нарушители.

Говорител на Министерството на правораздаването съобщи: " След пандемията и стачката на юристите в системата на наказателното правораздаване се следи невиждан растеж на затворническата популация, изключително измежду тези, които чакат правосъден развой, като броят на арестуваните под стража е с 6000 повече, в сравнение с преди пандемията.

" Затворническата работа към този момент е въвела ограничения като килии за бързо разрастване и удвояване на килиите, с цел да се оправи с този напън, а държавното управление организира най-голямата акция за създаване на затвори от викторианската ера насам, с цел да построи 20 000 нови места, с цел да подсигурява, че постоянно ще разполагаме с нужните места. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР