Измина поредният горещ уикенд за състезателите по катерене и нашата

...
Измина поредният горещ уикенд за състезателите по катерене и нашата
Коментари Харесай

Три състезания по спортно катерене се проведоха през изминалия уикенд

Измина следващият " парещ " уикенд за състезателите по катерене и нашата федерация.

В Сеул (Южна Корея) се организира вторият кръг от Световната купа в дисциплината боулдър за мъже и жени с присъединяване на тримата ни най-хубави състезатели в този спорт. Слав Киров зае 29-о място, с което доста усъвършенства предходното си най-хубаво класиране при мъжете на Световна купа. Николай Русев също е във напредък от предишния уикенд в Хачиоджи и зае 37-о място. Алекс Тоткова продължава да има усложнения в тази дисциплинираност и остана на 75-о място.

Поради мощния дъжд в петък надпреварата се организира единствено в два кръга - подготовка и край, в който присъединяване взеха класиралите се на полуфинала. Победител още веднъж стана френският играч Межди Шалк, следван от Томоа Наразаки от Япония и представителят на домакините Чонгвон Чон (Jongwon Chon) При дамите купата сграбчи Михо Нонака от Япония, следвана от Ориан Бертон (Франция) и Брук Работу от Съединени американски щати.

По същото време в Каунас (Литва) се организира втория кръг от Eвропейската купа за юноши и девойки в дисциплината боулдър. При юношите U18 Боян Киров нямаше проблеми с класирането си за финала, където зае 4-то място. Боян реализира 1 топ и 3 зони, като единствен от финалистите съумя да изкатери 4-тия боулдър.

В същата възрастова група при девойките Валисия Мей е на 13-то място, като единствено един " топ " я остави отвън финала. Много положително показване направи и за Денис Бечев, който остана на крачка от финала в групата U16, заемайки 11-то място единствено с една зона по-малко от последния финалист, също както и при Петра Барова, която остана 12-та при девойките единствено с по-големия брой опити. В същата възрастова група Борис Бечев е 38-ми, а Елисавета Велкова - 34-та.

И до момента в който най-хубавите ни състезатели при мъже, дами, юноши и девойки участваха в надпревари в две далечни краища на света, във Варна се организира първото съревнование за сезона в компликацията и второ в скоростта за деца, юноши и девойки. Над 120 млади катерачи премериха сили в двете дисциплини. В класирането по клубове отпред безапелационно се подредиха състезателите на " Алтиус ", София с 10 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала, следвани от " НСА ", София с 4 златни, 13 сребърни и 9 бронзови медала и домакините от Варнаклайминг с 4 златни и 1 сребърен орден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР