Измененията са във връзка с изпълнението на Механизма за съвместна

...
Измененията са във връзка с изпълнението на Механизма за съвместна
Коментари Харесай

Директорите на училищата ще определят вида на детските помощи в натура

Измененията са по отношение на осъществяването на Механизма за взаимна работа на институциите за попречване на отпадането на децата от просветителната система

Директорите на учебните заведения и детските градини ще дефинират типа на месечните помощи за развъждане на дете и еднократната помощ за първокласници, когато те се дават в натура. Това плануват утвърдени от държавното управление промени в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, посредством които се вършат промени и в Правилника към Закона за фамилни помощи за деца.

Измененията са по отношение на осъществяването на Механизма за взаимна работа на институциите за попречване на отпадането на децата от просветителната система. Тяхната цел е да се регламентира по-добрата обязаност сред заплащането на помощите и визитата на децата в учебно заведение, както и да се подсигурява, че помощите ще бъдат съобразени с потребностите на децата и ще се употребяват по предопределение.

Помощите в натура за цялостно или отчасти заплащане на такси за детска ясла или градина, детска кухня или столово хранене ще се дават посредством възнаграждение на съответните такси или средства от съответните дирекции " Социално подкрепяне ". Същият ред ще се регламентира и за помощите в натура за цялостно или отчасти възнаграждение на присъединяване на детето в проведени от училището/детската градина мероприятия (екскурзии, визити на исторически, културни и други обекти, лагери и др.).

Прецизират се текстове, регламентиращи бранша на обществените услуги. Също по този начин се уреждат редът, методът и методиката, по които доставчиците на обществени услуги ще изготвят самостоятелната оценка на потребностите от поддръжка и самостоятелен проект за прилагане на обществени услуги, както и тяхното наличие.

С измененията се уточни отчитането на заетостта на обществената услуга, когато е делегирана от страната активност. Регламентира се наличието на информацията, която всеки снабдител следва да даде на евентуалните консуматори на обществени услуги и на дирекции " Социално подкрепяне ". Урежда се и опцията за удължение на периода на контракта за прилагане на обществени услуги въз основа на оценка на резултатите от осъществяването на самостоятелния проект и желанието на потребителя.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР